“Пакао Београда“ и Гробари прогоне Нијемце!

Лудвигзбург чека реакцију ФИБА! Немачки клуб задовољан што је ФИБА отворила поступак о инциденту у Пиониру, а представници тог клуба понављају да их је 2.500 навијача Партизана застрашило до те мере да нису могли да играју нормално.

Кошарка 11.12.2016 | 16:45
“Пакао Београда“ и Гробари прогоне Нијемце!
Кошаркашки клуб Лудвигзбург никако да се помири са поразом од Партизана у ФИБА Лиги шампиона. Немачки медији пренели су да је тај клуб поднео жалбу ФИБА да се меч поново одигра, а надлежни органи у четвртак су отворили истрагу о инциденту у хали Пионир.

Такав расплет догађаја одмах после утакмице одигране у уторак најавио је и тренер Лудвигзбурга Џон Патрик уз констатацију да меч од 28. минута није игран у спортској атмосфери.

“Мотив зад подношење жалбе је да јасно ставимо до знања да не дозвољавамо да било ко опходи према нама на овај начин“, рекао је Бјерн-Ларс Бланк, менаџер за односе са медијима немачког клуба.

Локални лист Лудвигзбургер Крајсцајтунг подсећа да је део навијача Партизана у 28. минуту, незадовољан одлуком судијске тројке да додели техничку грешку Партизану, засуо терен упаљачима и другим тврдим предметима.

Из немачког клуба су незадовољни јер сматрају да су после поменутог инцидента арбитри променили критеријум и да је играчима Партизана све било дозвољено. Незадовољни су били у Лудвигзбургу и изостанком реакције судија и делегата, који нису тражили да се испразни тај део трибине.

За разлику од локалног медија који је дуел са Партизаном назвао Паклом Београда, искусни Американац Клиф Хемондс, који је већ играо у више наврата у српској престоници са различитим тимовима, узроке пораза тражио је на другој страни.

“Знам каква је атмосфера тамо, није баш спортска и фер. Али, да смо урадили оно што је било до нас, добили би утакмицу. Али, морамо да растемо као екипа и научимо како да се изборимо са оваквим стварима“, закључио је Хемондс.

Утакмица је одиграна пред око 2.500 гледалаца у Пиониру, а Партизан се победом после продужетка од 86:82 вратио у игру за друго место на табели Е групе Лиге шампиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар