Да ли је Порошенкова каријера завршена?

Председник Украјине Петро Порошенко је на ивици потпуног губитка власти.

Свијет 09.12.2016 | 22:20
Да ли је Порошенкова каријера завршена?
Скандал са компромитујућом информацијом, коју је објавио одбегли украјински олигарх Александар Онишћенко, може довести до политичког колапса у Кијеву.

Документи које је објавио Онишћенко, указују на лични финансијски интерес Петра Порошенка да спроводи казнене операције Оружаних снага Украјине у Донбасу. Они указују да су војне уговоре добијале компаније у власништву председника Украјине. Другим речима, Кијев је трошио новац од ММФ на рат против сопственог народа, да би се на крају, тај новац обрео на рачунима предузећа која припадају председнику земље.

Овај скандал, као и дубоке промене у светском поретку које се догађају након победе Доналда Трампа на америчким изборима, довели су украјинску елите у веома нервозно стање. С обзиром да су претходни власници Кијева – глобалисти и нео-либерали – изгубили контролу над ситуацијом и одлазе из светске арене, ка Вашингтону је кренула велика делегација украјинских политичара. Њихов главни задатак – да придобију подршку Сједињених држава са циљем наставка систематске политике пљачке Украјине.

Понашање украјинске елите указује на то да је судбина Порошенка запечаћена, а његов одлазак – ствар која ће се десити у следећих неколико недеља.

Неколико украјинских кланова је отишло у Вашингтон како би промовисали свог председничког кандидата. Међу њима је окружење Јулије Тимошенко, посланик Врховне Раде Олег Лашко, украјински олигарх Ринат Ахметов, па чак и бивши председник Грузије Михаил Сакашвили.

Али им је свима заједничко једно: представници нове администрације одбијају да преговарају са њима, док чланови Обаминог тима комуницирају са њима, али нису у стању да усвоје ниједно решење, јер до краја мандата актуелног америчког председника остало је нешто више од 40 дана.

(Катехон)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

x

10.12.2016 09:11

Па како то он је западни цовјек. Запад ради бсамо добре ствари. Америка гдје год додје донесе демократију, па тако и у Кијев.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.10.ДЕЦЕМБАР.2016

10.12.2016 18:56

Дегод су,Амери увели демократију те државе су остале пусте и оплаћкане.Видимо,Америчку демократију у,Ираку,Либији,Сирији и у бившој југи.Дегод су своју демократију ратну спроводили остало је иза њих смо рушевине градова и сиротињска држава.Ускоро ће се њихова деморатија само спомињати.Морате знати,Амери на челу са натом алијансом,више су направили злочина него,Хитлер.Надам се да ће им се судити за њихове злочине.Клинтонуни његово супрузи,Веснер Кларку,Солани,Олбрајтовој и осталим фашистима.