Став стручњака: И тенис, и Стефан, и Јелена - Ноле опет број 1!

Да ли ће Новак у походу на број 1 морати да се одрекне времена с породицом и потпуно да се посвети тенису, као што тврди Борис Бекер, какав би му нови тренер одговарао и шта га заправо чека у 2017, питали смо највеће стручњаке.

Тенис 11.12.2016 | 17:45
Став стручњака: И тенис, и Стефан, и Јелена - Ноле опет број 1!
“Новак се окренуо Јелени и Стефану, а ако хоће опет да буде најбољи, породица у тој вожњи мора да буде на задњем седишту”. Ова изјава Бориса Бекера поделила је и навијаче и стручњаке, а да ли је Немац у праву, није сигуран ни Никола Пилић, човек који је кроз исте ствари пролазио са многим легендама.

- Сличне ситуације сам имао баш са Бекером, али и са Михаелом Штихом, јако је то компликовано. Пазите, Новак је пуно времена посветио тенису, себи и исхрани, дакле успеху, жарио је и палио светом, и заиста се заситио свега. Почеле су да му пријају неке друге ствари. Изгубио је концентрацију, а ако немате радни фокус, немате ни шесту брзину и резултате. И Новак то зна, наћи ће он баланс између породице и тренинга у 2017 - каже Пилић за “Блиц”.

Ко би на том путу могао да му помогне, питамо прекаљеног стручњака.

- На првом месту, битно је да задржи Маријана Вајду. С њим је већ 10 година, Словак га зна у душу, сјајан су тандем. Али, жао ми је што Бекер није више ту. С њим је клупа сигурно била јача, направили су чудо заједно, страшне резултате. Да ли је тај Пепе Имаз био проблем, да ли су се заситили, ко зна. Биће Новак опет прави, не сумњам, али неће на трон пре лета, брани превише бодова... - додаје Пилић.

Богдан Обрадовић, селектор репрезентације Србије, има јасан правац за Новака.

- Мора да крене тениским путем. Ако хоће опет на трон, мора да буде чист у глави и да сву енергију усмери ка тренингу. Неће он тако волети породицу мање, сви то знамо, сви ми радимо и више од осам сати. Не знам зашто се то истиче. Време је да се опет посвети кондицији и менталном делу, то су две најважније ствари - каже Обрадовић за “Блиц”.

Искусни стручњак има и фаворита за новог тренера.

- Бекер је из Новака извукао најбоље, али после Ролан Гароса су ушли у зону где више није било изазова. Надам се и да ће истим путем и Пепе Имаз јер ја те лајфкоуче не признајем... Желим неко велико, тениско име, попут Пита Сампраса. Не сумњам да је он прави и да би извукао нову енергију из Новака. Наравно, уз Вајду поред... - закључује Обрадовић.

Сампрас, Агаси, Куријер или неко четврти, једно је сигурно - Новак креће из почетка, са новим тренером, циљевима и изазовима. На свима осталима је да га подрже и да не забораве преко ноћи оних 66 титула, какви год да су резултати.

„Није породица крива, Бекер греши...“

Радмило Арменулић сматра да Бекер греши у изјавама.

- То што је рекао је глупост. Па, није Новаку породица сметала, него му је помогла. Како може да му смета? Бекер то прича јер му је породица увек била у другом плану, па колико се пута само разводио... Дошло је до засићења после Ролан Гароса и то је то. Сада мора да се врати тренингу, да задржи Вајду и, ако може, да ангажује Сампраса да седи у ложи на већим турнирима - каже Арменулић за “Блиц”.

Коментари / 0

Оставите коментар