Интервју: Зизу о Роналду, оптужбама, рекорду и Џејмсу...

Тренер "краљевског клуба" говорио о многим темама у најави последње лигашке утакмице свог тима у 2016. години. Прочитајте његове поруке.

Фудбал 10.12.2016 | 16:00
Интервју: Зизу о Роналду, оптужбама, рекорду и Џејмсу...
Док се навијачи спремају да у суботу против Депортива (20.45) прославе постављање новог клупског рекорда у броју утакмица без пораза (35), у свлачионици лидера Примере није све идеално.

С обзиром на гласне оптужбе усмерене, између осталог, и према Кристијану Роналду, према којима је "сакрио" 150 милиона евра од порезника, логично је да најбољи играч шампиона Европе дочекује сутрашњи меч под посебним притиском.

Зинедин Зидан, тренер Реала, није желео да превише говори о тој теми. Стао је уз свог играча, рекао да му верује и ставио тачку.

"Да, те оптужбе и истраге утичу на нас. Заиста не желим да говорим о тим стварима и надам се да ће се све брзо решити. Чекаћемо и видећемо"

Упитан за Роналда, рекао је...

"Осим што су фудбалери, ти момци су и интелигентни људи. Они знају шта раде. Професионалци су. Многи спекулишу и причају свашта... Заиста се надам да све бити веома брзо завршено, да бисмо се потпуно окренули фудбалу и победама".

ПОСЛЕДЊИ ТЕСТ ПРЕД ОДЛАЗАК У ЈАПАН

Разговор о рекорду који би "краљевићи" могли да поставе у суботу више је пријао Французу.

"Многи тренери су имали велика достигнућа у овом клубу. За нас је најважније да наставимо да радимо оно што смо радили и досад. Процењујем само на основу тога. Интересује ме све што моји играчи раде. Имају огроман ентузијазам, атмосфера је одлична и морамо да је таквом задржимо. Позната ми је таква атмосфера, као и чињеница да то може да се веома брзо промени, тако да морамо да се побринемо да тако и остане"

Зидан је Депортиво назвао "незгодним" ривалом и рекао да позиција тима из Ла Коруње на табели (16. место) не осликава његов квалитет.

"Ово нам је последња лигашка утакмица ове године и желимо да будемо спремни"

После суботњег меча, фудбалере Реала очекује селидба у Јапан, где ће играти за титулу клупског првака света.

Са мислима и у том такмичењу, "Зизу" ће мислити и о напорима свог тима.

"Бензема је спреман, али даћемо му одмор, јер је одиграо много мечева. Неће играти у суботу", потврдио је Француз, уз поруку да ће Алваро Мората заузети место у стартној постави.

ЏЕЈМС НЕ ИДЕ, ЈЕР ГА ЗИДАН ЖЕЛИ У РЕАЛУ

Новинаре је интересовало и да ли ће Џејмс Родригез бити у почетних 11, као и да ли ће Колумбијац напустити клуб предстојеће зиме.

"Џејмс неће отићи у јануару. То је сигурно. Ја не желим да он оде. А, да ли ће почети против Депора? Видећете сутра...", насмејао се тренер првопласираног тима Примере, који улази у 15. коло са шест бодова више од првог пратиоца, Барселоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар