Александар Пријовић сања дрес Србије!

Нападач Легије игра у одличној форми, што би ФСС могао да искористи...

Фудбал 10.12.2016 | 14:30
Александар Пријовић сања дрес Србије!
Александар Пријовић је рођен пре 26 година у Сент Галену, али не размишља о дресу швајцарске репрезентације, већ сања позив међу "орлове", пишу Вечерње новости.

Пошто су му родитељи рођени у Прибоју (отац) и Прњавору (мајка), голгетер варшавске Легијевећ је имао прилику да наступа за репрезентацију Србије.

За наш национални тим играо је у селекцијама до 17 и до 19 година, али је потом наступао за Швајцарце (у селекцијама до 20 и 21 године). Сада, када се "ломи", Пријовић каже да би радије обукао црвено-плаво-белу гарнитуру, него црвено-бело-црвену.

''Без обзира на све, ја знам да имам право да заиграм за земљу мојих родитеља коју волим највише на свету. Сан ми је да понесем дрес А репрезентације Србије. Први професионални уговор сам имао у Парми, од тада сам носио дресове многих клубова, променио десетине тренера у Енглеској, Швајцарској, Норвешкој, али најбољи фудбал и са највише уживања играм у варшавској Легији", изјавио је Пријовић, а преносе "Новости".

Високи центарфор тренутно пружа одличне партије у Пољској, иако ове сезоне нема запажену минутажу у Легији.

"Одиграо сам само 300 минута, али сам дао два гола Борусији Дортмунд и забележио асистенције у мечу са Реалом и против Спортинга. Пре почетка сезоне смо мислили да смо у веома јакој групи и да је треће место само сан. Ми смо тај сан остварили, јер смо одмах иза Дортмунда и Реала. Лош детаљ нам је очајна гол-разлика, јер смо примили чак 24 гола у шест мечева, али радује нас што ћемо и на пролеће играти у Европи. Испоставило се да је моја најбоља одлука у каријери био долазак у Легију која је последњих година стално на европској сцени", сматра Пријовић.

Сјајне партије ове сезоне бележи и Мирослав Радовић, који од повратка у Пољску игра као у најбољим данима.

"Мире је у буквалном смислу легенда клуба. Податак да је међу 11 најбољих у историји Легије довољно говори шта о њему мисле у Пољској. Мало играча је успело оно што је успео он. Вратио се из Кине још бољи. Све је лакше уз њега", хвали млађи колега 32-годишњег саиграча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар