Суд: Муслиманка (11) мора на пливање

Уставни суд у немачком Карлсруеу је пресудио да 11-годишња девојчица из муслиманске породице мора да иде на пливање са осталим ученицима из њене школе, чему се противе њени родитељи, који сматрају да се тиме крше исламски закони о облачењу.

Свијет 08.12.2016 | 14:29
Суд: Муслиманка (11) мора на пливање
Породица девојчице је навела да одело за пливање открива облик њеног тела и сматра да је то у супротности са исламским законима.

Међутим, Уставни суд је утврдио да у исламу нема обавезујућих правила која би дефинисала која одећа је прикладна.

Како јавља Хина, тај судски процес је добио завидан медијски простор у јеку јавних расправа које се воде у Немачкој о улози ислама и више од милион миграната – углавном муслимана, који су ове и прошле године стигли у Немачку захваљујући политици "отворених врата", коју је заговарала канцеларка Ангела Меркел.

Ипак, Меркелова је у уторак позвала на забрану ношења бурки у Немачкој и рекла да ће подржати општу забрану вела који покрива лице.

Извор: Агенције

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Тртковиц

08.12.2016 14:25

Само неко паметовање,измисљсње топле воде..муслиманска посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

сваста

08.12.2016 14:36

Ови пресли пола свијета,тразили,молили и добили боравак и папире да остану у Њемацкој.Добили могуцност за нови и бољи зивот,али они неодустају од своје вјере и нацина спроводјења.Свака им цаст,сто би се рекло капа доле мајсторе.Ми Срби би се одрекли и вјере и фамилије само да се успије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаста

08.12.2016 16:17

Управо тако.Ако су зељели тим нацином да зиве нису ни морали одлазити од куце.

Name

за сваста

08.12.2016 16:32

Коме скидас капу??? Затуцаним родитељима сто присиљавају дијете да се одијева као у земљи из које потицу?? Е бозе бозе,сто се паметан стиди... Вјера с тим нема ниста и нико њима небрани да вјерују и богу(алаху) се моле. То је та "интеграција" у њемацко друство. јел требају јос и кцерку "сунетит".. (као у појединим африцким земљама гдје је такодје иста вјера или да сколују и да се запосли и да сретно зиви!? Ако се придрзавају својих правила сто су онда кцерку уписали у сколу њемацку (католицку).Сто тад не "гањају" своје па да кцерку сколују у земљи из које потицу?? Ја сам присталица да се постују закони дрзаве у коју се одлази.

Name

Одма напоље

08.12.2016 16:59

Мислим да људи који сису у стању да се интегрису у нову средину треба сто птије протјерати .Нек неправе другима проблеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

08.12.2016 21:04

Па таквих појединаца це бити увјек, не суде они милион људи него једне родителље који су затуцани. Исти тај запад је затуцанији од овог примјера кад забрањује буркини. Нигдје на свијету нема закона који описује купаци костим. Ал ет, мрзњом према исламу покусава се забранити купаци костим. Поука је једноставна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умор

08.12.2016 21:30

Није то висе мрзња него умор према заосталост, примитивизму, подлости, лазљивости, дволицности итд. У једну руку узимати новац од крисцана и то не смета, а у другу руку се крити да би се открила амидзином сину. Он це је пармацити пар година па онда јурити све сто има двије ноге. Ебе се неком висе за Исламом.

Name

Ре умор

09.12.2016 09:28

Е богами си добро загорио кад се бринес ко це кога ?

Name

Дј

09.12.2016 22:35

Доћи це вам они главе, ако бог да. Отворите само врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

10.12.2016 07:16

Сто се мене тице ја сам Муслиман ал зелим реци јавно ако могу Свабице, Американке и остале зене свјета морају носити мараме у С.Арабији ,Ираq или Иран е и ја би онда њихове зене одоздо са Меадле Еаста скидо у костиме па цак и голе јер зенама Муслиманкама су људи ставили на лице мараме само да небуду се курвале и били људи љубоморни . У Босни има марама али лице им се види а у оне које се невиди ја би је одмах лицно стрељо јавно судски па липо да је моја мати .Аллах је дао свима лице да се види и да се препозна ста ја знам тко је испод мараме која покрива лице.

ОДГОВОРИТЕ