Након бурки, стоп и за држављанства!

Делегати на конвенцији ЦДУ немачке канцеларке Ангеле Меркел гласали су за укидање прописа којим се деци имиграната омогућава да добију двојно држављанство.

Свијет 07.12.2016 | 22:50
Након бурки, стоп и за држављанства!
Ово је саопштено само дан након што је објављено да је Меркелова на заседању партјие рекла да би требало забранити ношење бурки у Немачкој.
 
До пре две године деца имиграната рођена у Немачкој морала су да се одлуче за једно од два држављанства између 18. и 23. године, што је највише погађало велику турску заједницу у Немачкој.

Партнери левог центра Меркелове у актуелној коалицији инсиситирали су међутим да се донесе пропис којим би се деци имиграната омогућило да имају двојно држављанство и то је био један од њихових услова да уђу у владу после избора 2013. године. Та мера никад није била популарна у конзервативној ЦДУ.

Делегати на конвенцији у Есену данас су подржали предлог омладинског крила ЦДУ које је тражило да се ствари врате на старо, преноси Ројтерс. Међутим, шансе да ЦДУ укине двојно држављанство су мале, јер се њихови потенцијални коалициони партнери након избора идуће године вероватно неће с тим сагласити, пише Ројтерс.

(Телеграф.рс/ Тањуг)
Фото: Тањуг/АП

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тихи

07.12.2016 22:00

Сад це она све висе да се радикализује да би добила изборе. Оно сто је до скора одбијала сад пристаје на све само да добије изборе.Ако је Ердогам не сукне пред изборе 3 мил. избјеглица сто би за њу било ауфидерзен..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асад

08.12.2016 07:41

Да су нијемци добро унистили своју земљу види се на сваком кораку.То јест кад сам последњи пут био у Њемацкој мислиосам да сам стигао у Турску.Мислим да це морати да дотјерују странце у неки ред ако зеле себи добро.Има свега и свацега .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

08.12.2016 08:03

Највецу одговорност сто је Њемацка и Европа данас добрим дјелом поисламита сносе Тајни владари уз сенке са Меркелквом на целу. Ако Меркелову Нијемци поново изаберу на цело дрзаве они бољу судбину тада нису ни задлузили! Европа це поцрњети и расно се измјесати толико пуно да висе за сто година у Западној Европи неце бити бјелог цовјека. Ко другоме јаму копа сам у јаму упада!

Name

Пасха

08.12.2016 08:55

Турска је војна и економска сила ако ниси знао