ЕП - Српкиње: Имамо два бода, али нећемо стати!

Репрезентативке Србије пресрећне и пуне самопоуздања после друге победе на Европском првенству. После Словеније "пала" и Шпанија.

Остали спортови 07.12.2016 | 09:45
ЕП - Српкиње: Имамо два бода, али нећемо стати!
Српске рукометашице оствариле су велику победу над Шпанијом 25:23 (11:8) у другом колу групе А на Европском првенству у Шведској.

Селекторка Драгица Ђуриц́, била је веома задовољна приказаном партијом својих играчица:

"Ово је прва од великих победа ове генерације. Велика победа и велики подстрек за даље", почела је Ђурић.

"У другом смо кругу. Утакмица није била лепа и лака за гледање, али нам је било врло важно да одиграмо јако одбрану у чему смо успели. Мало смо покварили утисак у другом делу, али разлог је што смо све карте бацили на одбрану. За сада носимо два бода у Гетеборг. Ако се укаже прилика да победимо Швеђанке, нец́емо је пропустити. И у Гетеборгу ц́емо гледати некога да изненадимо", најавила је селекторка Србије.

Марија Чолиц́ имала је невероватних 18 одбрана!

"Захвалила бих се цурама на приказаној борби. Знали смо да ако Шпанкиње дају 100 одсто, ми морамо 200. Зато сам поносна на девојке. Нисмо били фаворити, али смо показали да смо Србија и да је у спорту све могуц́е. За сада имамо два бода, а можда пренесемо и сва четири. Шведска је фаворит. Срец́не смо што смо освојиле два бода, то је велика предност. Покушац́емо да то буде четири. Ако не буде, идемо хладне главе даље", рекла је јунакиња у победи Србије

Јована Стоиљковиц́ била је други стрелац екипе.

"Веома смо срец́не и узбуђене. Веровале смо у победу и на крају се то остварило. Играле смо јако од самог старта, поготово у одбрани, и то је дало резултат. Идемо даље, нема стајања".

Тамара Георгијев истиче да је одличан почетак другог полувремена, када је Србија стекла 19:10, одлучио победника.

"Честитам својим саиграчицама на великој победи. Оно што је сигурно, преносимо два бода у наредни круг. На почетку другог полувремена одиграле смо феноменално. Друга половина другог дела није била најбоља, али издржале смо притисак и дошле до бодова", рекла је.

Србија за два дана игра против Шведске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар