ЕП - најава: Рукометашице Србије желе другу побједу (18.30)

Женска рукометна репрезентација Србије од 18.30 у Стокхолму игра против Шпаније утакмицу другог кола А групе на Европском првенству.

Остали спортови 06.12.2016 | 15:15
ЕП - најава: Рукометашице Србије желе другу побједу (18.30)
Селекторка Драгица Ђурић изјавила је да, уколико се укаже шанса, њен тим неће испустити прилику да изненади вицешампиона на Европском првенству у Шведској.

"Не можемо са сигурношћу да тврдимо да смо се пласирали у другу фазу, али постоји велика вероватноћа. То нам је и био циљ. Од старта сам тврдила да утакмица са Словенијом не мора да буде пресудна, могу да се десе још нека изненадења. Победа против Словеније битна је на психолошком плану, али смо показали слабости. Не одустајем од тога да наш адут мора да буде одбрана, имамо много простора да то исправимо већ против Шпаније", рекла је Ђурић.

Она је додала да српске рукометашице желе да покажу да тријумф над Словенијом (36:34) није био случајан.

"Сигурно је да ће Шпанија дати све од себе да нас победи, али са друге стране имамо квалитет. Све ћемо урадити да парирамо у тој утакмици, а ако нам се укаже прилика и да победимо", поручила је Ђурић, уз констатацију да екипа може још боље да игра у одбрани.

Средњи бек Кристина Лишчевић истиче да је "лед пробијен" против Словеније, али да нема опуштања после тријумфа на старту континенталног првенства.

"Колико познајемо Шпанију, неће се зауставити и предати када је критично. Утакмица са Србијом им значи пуно, док ћемо ми бити хладније и стабилније. Очекујем узбудљиву и квалитетну утакмицу. Сигурнији смо за пролазак даље, али ништа није готово. Волела бих да се утакмица заврши са још два бода на нашем конту", рекла је Лишчевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар