Подршка Њемачке новим поглављима

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Њемачка подржати отварање до краја године три поглавља са Србијом у оквиру преговора о приступању ЕУ.

Србија 06.12.2016 | 14:56
Подршка Њемачке новим поглављима
Вучић је у Скупштини Србије рекао да су то поглавља пет, 25 и 26, која се односе на јавне набавке, науку, образовање и културу.

Он је у Скупштини, гдје је у току расправа о буџету за 2017. годину, рекао да Србија мора да настави мирно у будућност, без подјела.

Вучић је након излагања лидера Двери Бошка Обрадовића, који је оптужио премијера и Владу за пропадање земље, приближавање НАТО-у и занемаривање националних интереса, рекао да постоје покушаји извођења најбруталнијих напада на Владу Србије и њега лично, те да се "комплетна политика појединих свела на најгнусније лажи и бесмислице".

Он је навео да је њемачки канцелар Ангела Меркел својевремено рекла да није довољно да нешто добро чините у једном мандату, већ да су "у вријеме брзих информација, довољне три или четири лажи да вас нападну, а да не можете да се одбраните".

"Овако лоша атмосфера која се креира у српском друштву неће моћи још дуго, па или ћу ја проћи као моји пријатељи Матео Ренци и Бојко Борисов, или ће неки други да се обраћају грађанима с неког другог места, а не с ове говорнице", рекао је Вучић.

Он је додао да истовремено мисли да је од пресудног значаја у Србији да се не доносе погрешне одлуке, због којих је, "имајући у виду бахатост и неодговорност", плаћена највиша цијена.

Вучић је навео да је због тога веома важно да се разговара да ли је могуће постићи одређене договоре како Србија и њене институције да фукционишу, а лично је обећао да је спреман да разговара и за предстојеће изборе.

"Председничке, а видећемо да ли и парламентарне. Имаћете пуну могућност разговора о било чему, о заједничкој заштити. И да будемо на свакој кутији заједно, да сваки глас буде сачуван и свака вољу народа", рекао је Вучић.

Коментари / 0

Оставите коментар