Јавна тајна: Лакташки суд – режимска нужда

Његош Томић, син погинулог борца Војске Републике Српске, који мјесецима штрајкује у парку Младен Стојановић у Бањалуци, ће се одазвати Позиву на саслушање који му је упутио Основни суд у Бањалуци.

Република Српска 05.12.2016 | 22:27
Јавна тајна: Лакташки суд – режимска нужда
Његош Томић, син погинулог борца Војске Републике Српске, који мјесецима штрајкује у парку Младен Стојановић у Бањалуци, ће се одазвати Позиву на саслушање који му је упутио Основни суд у Бањалуци. Позиву ће се одазвати и Његошеви "саборци" из Парка.

Мирослав Гањатовић, Раденко Пецаљ и Данијел Радић Из неких разлога саслушања ће бити одржано у просторијама суда у Лакташима. Штрајкаче из парка позивају на саслушање на основу Захтјева за покретање прекршајног поступка који је против њих поднијела полиција. Из копије захтјева која је достављана уз Позив на саслушање видљиво је да се именовани терете зато што су “дана 15. 07.2016. године , око 12:35 часова у Бања Луци, у улици Вука Караџића, починили прекршај из Закона о јавном окупљању, истицањем транспарента “150 дана-150 рана” и “Штрајк дјеце палих бораца”…  

Углавном дјеца оних који су гинули за Републику Српску се терете што су дошли пред Скупштину исте те Републике Српске И замислите развили транспарент.



Дошли су да посланицима И представницима извршне власти који присуствују сједници Парламента у лице кажу како живе породице оних који су гинули И не видјевши оно зашто су гинули, а у чему данашњи “чувари Српске” уживају. Његош И друштво из Парка су вјероватно уплашили “храбре чуваре Српске” до те мјере да су они одлучили да их предају на суд. Нису они њих уплашили својим изгледом, транспарентима или мишицама… ови људи су ове “јунаке” из удобних фотеља уплашили зато што су им ставили до знања да постоје!?

“Замислите постоје нека дјеца, неки људи, чији су очеви, синови браћа, крв прољевали И животе дали да би ми данас по томе зашто су они гинули возали своје скупе лимузине, градили куће, кућетине и виле… а они се усуђују да бораве у шатору у парку И да насподсјећају како смо ми стекли све што имамо… И како је то што имамо колико год да кошта безвриједно, јер уствари, то није наше…”, размишљају “хероји” пред којима су десетине, стотине хиљада остале без посла, пред којима су угашени многи некадашњи привредни гиганти, пред којима су заувијек нестале шуме, рудници, у чије су џепове сами “ускакали “милиони марака бацајући се од среће наглавачке…

Е ти И такви се плаше Његоша Томића И онаквих као што је Његош? Зашто? Зато што је онај што је свом незапосленом деветнаестогодишњем сину дао кредит од три милиона наших марака, свјетан да ће свом сину моћи да остави милионе, аутомобиле, Виле на Дадињу И Кипру, воћњаке, рибњаке… али никада му неће моћи оставити оно што је Његош од свог оца наслиједио. Тога се он плаши.

У том страху је, ваљда И направљена грешка на позиву на саслушање који је Његош примио – На том позиву пише да ће он бити саслушан због повреде Члана 9. Закона о Јавном реду И миру (види слику).



Наведени члан закона односи се на вршење нужде на јавном мјесту. У документацији приложеној уз позив видиљво је да нема ни помена том прекршају, па је вјероватно да се ради о забуни. Ето сада испаде да Његоша на саслушање у Лакташе позивају због вршења нужде на јавном мјесту. Шта рећи – Изгледа да се неко са тог краја, да простите, осјетио попишаним.



Аутор: Миљан Ковач

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Доxа

05.12.2016 21:58

Могу они тај позив окацити мацку о реп није написан на србском језику то знаци није дузан да иде!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако је то тај Радуљ

05.12.2016 22:04

Ако је то тај Радуљ на ког мисим да јесте тај је стари снсдова-ц.Без обзира што се реновира Основни суд у Бања Луци он и даље ради.Можда има мало земље али чиме да оду Његош и друга дјеца погинулих бораца у Лакташе.Треба им 10 км да оду и да се врате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијете погинулог борца

25.12.2016 22:43

Истим оним новцем којим се Радић проводи по Приједору и БЛ када не штрајкује и "не бори" се против власти. Ено га плива на Инцеловом базену у БЛ, тако да може отићи и до Лакташа.

Name

туга

05.12.2016 22:07

Што у Лакташе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста је овом

05.12.2016 22:10

Овај јос у парку???Цовјеце иди куци сада це Нова и Бозиц,окупај се,прослави празнике са породицом и гледај да се запослис негдје.Нисам ни ја посао насао испред куце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

06.12.2016 06:37

Ниси нашао посао испред куће него у просторијама СНСД и скупљајући гласове за њих.Сад можеш да славиш иако вјероватно донедавно нисте славили као и већина чланова ове црвене секте.

Name

упс

06.12.2016 07:34

Доћи ће лакташкој банди и оваквим као што је "шта је овом" крај, убрзо.

Name

истине ради

05.12.2016 22:13

На једој страни посланик Бањац одбија позив из Сарајева зато сто није на цирилици, а на другој видимо да полиција и судови у БЛ пису пресуде и позиве на латиници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

05.12.2016 22:43

Да ли је ово срамота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

06.12.2016 05:30

Приватизовали дрзаву па им сметају људи и породице оних који су ту дрзаву створили. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамдија

06.12.2016 05:32

Од чега овај живи кад не ради? И моји изгинуше па не циркузам по парковима...Јадно и чемерно....пуууу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

06.12.2016 07:10

ГЕСТАПО ЛАКТАСИ ,СТА ЈЕ ЦУДНО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вози Миско

06.12.2016 07:33

Полиција, тузиластво и судови у РС су у највецој мјери приватизовани, и као такви слутзе за процесуирање људи на које резим упери прстом. Осим овог, таквим слуцајева је пуна РС само сто о њима новине нес стигну, или не смију, да пису. Мало по мало постајемо Сјеверна кореја, ако вец нисмо постали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

06.12.2016 10:27

Биће сличних ствари убудуће још више,ово је тек почетак.Све док небуде бар нешто сведено у ред,јер ово има само код нас. Осим тога ту је још и црна књига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

06.12.2016 11:39

Уз тебе смо Нејгоше!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абхули

06.12.2016 12:11

мишицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијете погинулог борца

25.12.2016 22:38

Господин Данијел Цаки Радиц (како му стоји ницк наме на његовом фацебоок профилу) се лудо проводи по граду Приједору и троши паре које је добио на име погинулог му оца. Мој отац, је такође погинуо у рату, па сам својм трудом, залагањима и одрицањима успјела завршити факултет и запослити се, без страначке помоћи. И он и ја смо имали скоро исте услове за живот, још је он мушко, како би се рекло код нас, па га то одмах ставља у бољу позицију од мене. Али момак је очигледно хтио преко мртвог оца доци до неког положаја. Питајте те га шта је урадио са неповратним новчаним средствима које је добио, да није можда од њих купио неко ауто па га слупао, јер се правио важан по Приједору?! Док многи нису били у прилици добити све што је он добио, па смо ето опет некако успјели испливати на површину!!! Мене је срамота на који начин он користи име свог оца. Нисам ни ја поносна на ову нашу државу, иако је мој отац дао свој живот, за њего стварање, али то је све већ политика.... Срамота је што ви медији допуштате таквим особама да заузимају тај медијски простор и да њих приказујте, док има нас ДЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА која смо успјела без ичије помоћи, само са мајкама које су остале уз нас и подржавале нас и бодриле. И да, тај Данијел Цаки Радић се управо данас 25.12.2016. налази у БЛ на Инцеловом базену уз коментар на слику "Чисто да се зна, нисмо стално у кафани"... Па ви ето видите ко је тај момак, тако да вјерујем да ни тај Томић није нешто пуно другачији од њега и цијела та екипа која "протестује"!!! Добили су они "масне" паре за то, а ви се запитајте од кога!!!!! Хвала

ОДГОВОРИТЕ