Нијемци експлодирали због бруталног убиства

Убиство једне студенктиње у Фрајбургу изазвало је оштре реакције у немачкој јавности када се сазнало да је осумњичен један малолетник из Авганистана. Тим поводом су се распламсале нове дискусије о доласку избеглица.

Свијет 05.12.2016 | 21:00
Нијемци експлодирали због бруталног убиства
После седмонедељне истраге полиција у Баден-Виртембергу ухапсила је осумњиченог за силовање и убиство једне студенткиње из Фрајбурга. Жртва је имала 19 година, а њено тело је нађено 16. октобра у реци Драјзаму. Према полицијском извештају, узрок смрти је био утапање. Ухапшени је малолетни избеглица, 17-годишњи Авганистанац који је у Немачку дошао сам прошле године и живео у једној старатељској породици, пише "Дојче веле".

Ова вест је за противнике политике масовног прихвата избеглица у Немачкој доказ да је та политика погрешна и да дестабилизује и подрива државу. Тако је шеф Немачког полицијског синдиката Рајнер Вент за таблоид Билд изјавио:

„Ни ове, ни многих других жртава не би било да је наша земља била припремљена на опасности које су повезане са масовним досељавањем. И док породице тугују, а жртве пролазе кроз неизрециве патње, представници културе добродошлице – ћуте. [...] Језиву страну ове политике су искусиле жртве као и полиција и правосуђе који су упропашћени јер се на њима годинама штедело. И тако стално расту опасности за нашу земљу."

„То није нов феномен"


Хапшење је слично прокоментарисао и портпарол странке Алтернатива за Немачку Јерг Мојтен: „Потресени смо због овога и истовремено пратимо како се наша упозорења на опасност коју представља неконтролисан улазак у земљу стотина хиљада младих мушкараца из патријархално-исламских културних кругова одбацују као популистичка."

Таквим ставовима се супротстављају политичари попут вицеканцелара Зигмара Габријела (СПД) који је, такође за Билд, рекао да сада не би требало стварати расположење против избеглица: „Овако одвратних убистава је било и пре него што нам је дошла прва избеглица из Сирије или Авганистана." А заменица председнице ЦДУ Јулија Клекнер је изјавила: „Починиоци оваквих ужаса су и домаћи и страни грађани, и то нажалост није нов феномен."

„Немачка од 2015. није постала сигурнија"


Немачки јавни сервис АРД у свом ТВ-дневнику није донео вест о хапшењу осумњиченог, због чега су се јавиле оптужбе да ова телевизија ради као владина пропаганда – да не преноси вести које не одговарају естаблишменту. ТВ-дневник је одговорио да, „уз сву трагику за породице жртава, овај криминални случај има регионалан значај.

Наш дневник извештава надрегионално, као емисија вести за целу Немачку. Истражни органи су обавестили штампу о хапшењу једног осумњиченог. Важи претпоставка невиности. Пошто је осумњичени 17-годишњак, у сваком извештавању се мора пазити на посебну заштиту младих – независно од њиховог порекла."

Извор: Дојче веле

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Људска Права

05.12.2016 20:13

Дјецко долази из Афганистана.У његовом племену то су нормалне ствари.Па неце ваљда он да се прилагодјава,ваљда Нијемци треба да се прилагоде њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Авганистанац

05.12.2016 20:34

Зашто ондах није остао у Авганистану па се прилагодио насиљу и убијању него дошао из дивљине и убио недужно Дијете .Њему требају њени Родитељи да суде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каматар

05.12.2016 21:15

Диго пар кредита,рикно на кладионици и збрисо.Стескало му се.

Name

јуре.

06.12.2016 14:09

Немам против никоганиста,зао мије немоцне деце .Ангелца их позвала и мирмо она подупире ове силедије и убице, а и нека их нека их јос побијају "када су луди.они се не престављају катастрофалне ситуације ста их тек цека :зиви били па видели.али никако да разумем ту Меркелову. Стаје њен циљ. (недај бозе објава некому рат)само ја види м доста војске под војном опремом "акоо затреба .

Name

Хм

06.12.2016 11:14

Невјероватно је шта се дешава у Њемачкој. Ко њима спушта?

ОДГОВОРИТЕ