Радоњић гледа ка Истанбулу, Подгорици...

Стефан Јовић пропустио је дуел против ФМП-а због благе повреде, а Лука Митровић биће у екипи за меч против Фенербахчеа.

Кошарка 06.12.2016 | 12:15
Радоњић гледа ка Истанбулу, Подгорици...
Очекивано - остварено. Звезда је дуел против ФМП-а дочекала као велики фаворит и ту је улогу оправдала победом 93:62.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић није подизао Стефана Јовића са клупе од почетка до краја утакмице, док име Луке Митровића није уврстио ни у протокол.

После меча, шеф струке Звезде рекао је да је његовој екипи било веома битно да савлада "пантере", јер црвено-белима следи јако тежак период утакмица.

"Наравно да је битно што смо освојили бодове који су били очекивани. Следи такав ритам утакмица који пре свега треба да се издржи у овом децембру. Успели смо мало да искористимо ово време и покушамо да што спремније уђемо у оно што нас чека након овог дуела", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Црвена звезда је тријумфом над екипом из Железника задржала максималан учинак у регионалном такмичењу.

"Мислим да смо одиграли озбиљно и да смо оправдали то што се очекивало од нас. Успели смо да искористимо овај меч и да пронађемо неке друге могућности у игри, али и да сачувамо тим од нових повреда", рекао је Радоњић.

Он је рекао да Стефан Јовић има повреду "блаже природе" и да ће највероватније већ у уторак тренирати, као и да ће Лука Митровић путовати с екипом у Истанбул на меч против Фенербахчеа.

Радоњић је рекао да је предстојеће утакмици у Јадранској и Евролиги имају велики значај за његов тим.

"Чека нас Истанбул за три дана, па Подгорица... Важност тих мечева је велика, посебно у Јадранској лиги, где нам следе три везана гостовања", казао је Радоњић.

Тренер ФМП-а Бранко Максимовић рекао је да је његова екипа на вечерашњој утакмици оставила лош утисак.

"Честитке Звезди на сјајној партији и наставку низа победа у Јадранској лиги. Знали смо да је тешко освојити овај терен, последњи пут је то било 4. јануара ове године, али то је било давно. Ми смо једна екипа која има мисију, а та мисија је опстанак у Јадранској лиги. Није ми јасно што су моји играчи били у страху. Покушали смо кроз разговор да их опустимо, да буду као на тренингу, али нисмо успели", рекао је Максимовић.

"Јако лош утисак оставља све ово. Мораш да будеш на озбиљном нивоу све време да би имао било какве шансе против Звезде", додао је тренер ФМП-а.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар