Званично: Регионална лига и у фудбалу!

Завршен састанак у Загребу, на којем су се представници седам Савеза усагласили да ускоро почне ново такмичење. Пробни балон за сениоре? Еx-YУ поново заједно - званично је! Додуше, на омладинском нивоу...

Фудбал 05.12.2016 | 20:30
Званично: Регионална лига и у фудбалу!
После кошарке, рукомета и ватерпола, на ред је дошла и регионална лига у фудбалу! Додуше, за почетак само у млађим категоријама.

"Хрватски фудбалски савез угостио је угледне представнике ФС БиХ, Црне Горе, Мађарске, Македоније, Словеније и Србије на конструктивном састанку током којег се разговарало о покретању заједничке лиге која би за циљ имала развојни утицај и прикупљање међународног искуства за фудбалере и фудбалерке млађих узрасних категорија", наводи се у саопштењу на званичном сајту Фудбалског савеза Хрватске (ХНС).

У саопштењу се додаје да је постигнут начелни договор око неколико кључних параметара оваквог такмичења, а о даљи кораци разматраће се на наредном састанку, почетком 2017. године.

Нема сумње да ће оваква лига бити "пробни балон" за такмичење сениорских тимова, за које и даље највећи проблем представља безбедност, односно противљење "најватренијих" навијача.

Навијачи највећих се буне, сви остали сматрају да је оснивање регионалне лиге једини спас за фудбал на простору бивше Југославије. Али како у Београду, а и Сплиту (пре но Загребу, тамо Здравко Мамић сам одлучује) навијачи у неким ситуацијама имају већу моћ но људи који седе у управама клубова за сениорску еx-Yу лигу вероватно ћемо морати да сачекамо. За јуниорску изгледа нећемо. Фудбалски савез Хрватске, наиме, званично је потврдио да је на данашњем састанку у Загребу начелно договорено оснивање заједничке лиге за млађе узрасне категорије.

Састанку у Загребу, званично је објавио ХНС, присуствовали су и представници савеза из Србије, Црне Горе, БиХ, Македоније и Словеније.

"Сви присутни сложили су се око великог развојног потенцијала такмичења које би окупило седам земаља у којима живи 30-ак милиона људи те је постигнут начелни договор око неколико кључних параметара таквог такмичења... Закључно су договорени конкретни идући кораци, укључујући интерну анализу овог оквирног предлога у сваком савезу, о чему би се потом даље разговарало на новом састанку почетком идуће године", наводи се у саопштењу ХНС-а и додаје да би регионалну лигу играли и дечаци и девојчице.

Пројекат оваквог такмичења је пре неколико дана на састанку Уефине Стручне комисије представио технички директор ХНС-а Ромео Јозак. Уефин став - врло прихватљив. 

Чека се став навијача?

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Браћа Мамићи су завршили своје

05.12.2016 20:12

Шта је са истрагама у бањалучком Борцу?Прије двије године МУП је изузео неку документацију међутим ништа се не дешава.Док је против Здравка Мамића и његовог брата недавно подигнута оптужница за милионске проневјере у Динаму

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеремија

05.12.2016 20:14

Које мадјарске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

05.12.2016 20:48

Све је то добро док не оду играти код усташа,они не гледају на узраст и категорију као ни европски исламисти из федерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

05.12.2016 21:12

О господе због оваквих и теби сличних неће бити овако доброг пројекта,назалост

Name

Гробар

05.12.2016 21:22

Знаци опет цемо гледати неког ,,Бобана,,како скаце на Милцонера и неког Партизана како главом без обзира бјези са Пољуда.

ОДГОВОРИТЕ