Руски посланици: ФИФА подржава геј пропаганду!

Руски посланици упутили су захтев државној агенцији за комуникације и надзор да тужи издаваче игрице ФИФА 17 због кршења државног закона против геј пропаганда.

Фудбал 06.12.2016 | 17:00
Руски посланици: ФИФА подржава геј пропаганду!
Посланици Комунистичке партије послали су писмо и државној заштити потрошача жалећи се да популарна игрица компаније “ЕА Спортс”, која је намењена свим старосним добима, “наводи играче да подрже иницијативу енглеске Премијер лиге у вези са пертлама у дугиним бојама – велике кампање подршке ЛГБТ”, преносе руски медији.

Према закону из 2013. године, било каква пропаганда нетрадиционалних сексуалних односа, може изазвати угрожавање здравља и развоја деце, стоји у писму.

“Стонеwалл”, британска организација која се бави правима ЛГБ популације, почела је са кампањом пертли у дугиним бојама прошлог месеца, како би апеловала на борбу против хомофобије, бифобије и трансфобије у фудбалу, подсећајући је 72% навијача чуло антиЛГБТ узвике на утакмицама у последњих пет године. На мечевима Премијер лиге и на друштвеним мрежама ова акција се брзо проширила.

Компанија “ЕА Спортс” подржала је кампању, дозволивши играчима да у игрици ФИФА 17 добију бесплатну опрему у дугиним бојама, за своје виртуалне фудбалере у моду “ултимате теам”. Акција је завршена 28. новембра.

Међутим, руски посланици предложили су да ова игрица буде забрањена у Русији. Посланица Уједињене Русије Ирина Роднина, бивша репрезентативка у уметничком клизању која је освојила три олимпијска злата за Совјетски Савез, рекла да власт мора да “провери могућност дистрибуције игрице на територији Руске федерације”.

“Свака држава има своје унтрашње законе и правила. Они морају да се поштују”, рекла је Роднина.

Комуниста Валериј Рашкин истакао је би власт требало да нареди дистрибутеру (ЕА Цанада) да “уведе промене у програмерском коду или да уведе класификацију за године корисника, а да, уколико одбије ове промене, прихвати рестриктивне мере”.

У октобру, Агенција за надзор комуникација ставила је на црну листу wеб страницу Дети 404, чија група поставља поруке подршке тинејџерима који су хомосексуалци. Посланици Комунистичке партије 2015. године увели су низ законе који прописује новчане или затворске казне за свакога ко о својој хомосексуалности говори јавно.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар