ЦНН о 2016. години: Роџерова борба, па Новакова историја!

Тениска сезона окончана је пре две недеље Завршним Мастерсом у Лондону, али многи светски медији и даље рекапитулирају претходних 11 месеци.

Тенис 05.12.2016 | 21:45
ЦНН о 2016. години: Роџерова борба, па Новакова историја!
Енди Мари је тријумфовао у ’О2 арени’, победом над Новаком Ђоковићем у финалу, чиме је обезбедио крај године на првом месту АТП листе.

Амерички ЦНН је заокружио све оно што смо видели у ’белом спорту’ у тексту у којем је посебан акценат стављен на оно што се први пут догодило.

Аутор Рави Убха почео је причу борбом Роџера Федерера са повредама, пошто је Швајцарац након полуфинала Аустралијан опена повредио колено, морао на операцију и пропустио готово читаву годину. То га је коштало пласмана, па ће у 2017. ући са 16. позиције.

Потом иде део који носи наслов "Ђоковић је исписао историју", а који се, логично, односи на трофеј са Ролан Гароса.

"Новак Ђоковић није завршио сезону како је почео, пошто је био сведок краја његове двогодишње владавине на првом месту. Ипак, Ђоковић је цветао у првом делу 2016. Када је Србин победио Ендија Марија у јунском финалу Отвореног првенства Француске, постао је први човек од Рода Лејвера и 1969. године који је славио на четири узастопна гренд слем турнира. Изузетном величином Ђоковићевог подвига био је одушевљен и сам Мари: ’Ово се није догодило толико дуго и биће потребно много времена да се деси поново", стоји у тексту ЦНН.

После двојице великана, ред је био и на Марија да заслужи реч-две – Убха се осврнуо на невероватних шест месеци за нама, у којима је Мари освојио пет везаних турнира, остварио 24 узастопне победе и докопао се првог места, коначно надмашивши ривале из ’велике четворке’.

Сезону 2016. обележила је и Анђелика Кербер на WТА туру, свргнувши до сада неприкосновену тениску краљицу Серену Вилијамс. Немица је освојила два гренд слема, играла у финалу Олимпијских игара и на најбољи начин искористила лошу форму Американке.

У години за нама сведочили смо допинг скандалу Марије Шарапове, али и првој титули Аргентине у Дејвис купу, у петом одиграном финалу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар