Додикова подршка Хоферу је чисти аутогол

То што је предсједник Републике Српске Милорад Додик подржао кандидата Слободарске партије Норберта Хофера и позвао Србе у Аустрији да на предсједничким изборима, који су јуче одржани у тој земљи гласају за њега, није став народа Републике Српске већ се ради о ставу предсједника Додика који је очигледно имао личне мотиве за то, изјавио је за БН телевизију министар спољних послова у СМ БиХ Игор Црнадак.

Република Српска 05.12.2016 | 22:51
Додикова подршка Хоферу је чисти аутогол
Црнадак који данас присуствује годишњој конференцији Међународне агенције за атомску енергију у Бечу за БН ТВ каже да је аустријском шефу дипломатије Себастијану Курцу пренио став да подршка коју је предсједник Српске давао кандидату Слободарске странке није представљала став српског народа.

Тим прије, јер се Додикова подршка Хоферу у међународним круговима сматрала недипломатским потезом и мијешањем у унутрашње ствари Аустрије.

“Управо сам завршио састанак са министром спољних послова Аустрије Себастијаном Курцом и у том разговору сам му пренио да подршка коју је предсједник Републике Српске дао једном од кандидата на аустријским предсједничким изборима заправо није став није став народа Републике Српске, народа који је увијек био европски орјентинсан, антифашистички и да се овдје заправо ради о личном ставу Милорада Додика који је очигледно имао личне мотиве за то”, изјавио је Црнадак за БН телевизију.

Црнадак је истакао да је замолио свог аустријског колегу да учини све што може да овај несмотрен дипломатски промашај предсједника Српске не створи негативне ефекте по Републику Српску.

“Надам да ћемо са овим да минимализујемо штету коју је Додик направио”, нагласио је Црнадак.

“Срећа у несрећи је што Милорад Додик очигледно није важан фактор у Аустрији, па скоро нико није пренио његову изјаву, што је мало олакшало цијелу ситуацију”, додао је Црнадак.

Црнадак наводи да је посебно погрешно што је Додик пружио подршку Хоферу због тога што и аустријски министар Себастијан Курц и аустријски члан Европске комисије Јоханес Хан имају врло високо мишљење и поштују и српски народ, и Републику Српску, и њену улогу у оквиру БиХ.

“И један и други су ове године на мој позив боравили у Бањалуци”, нагласио је Црнадак: “Ово је чисти аутогол који нам је приредио предсједник Републике Српске.”

Црнадак наводи да није јасно зашто је Додик “хтио да буде већи католик од папе, јер да је тај његов потез заиста био у функцији српског народа, ваљда би се на такав начин прије свега заузели предсједник Србије Томислав Николић и предсједник Владе Србије Александар Вучић, али очигледно су били у питању неки други мотиви”.

(БН телевизија)

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

Реално

05.12.2016 13:52

А сто ти ниси подрзао овог другог сто побиједи на изборима у Аустрији...када си знао исход избора.Проблем је у томе сто ти и слицни теби уопсте немате петљу низаста ама бас низаста.За све вам је Додик крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прво скоци, па реци хоп

05.12.2016 14:13

Па поента је у не мијесању у унутрасње ствари друге суверене дрзаве, нароцито ако си много слаб фактор у свијету.НИје поента изабрати страну, него не мијесати се и и не ризиковати бас ово сто се догодило.

Name

Не знање

05.12.2016 14:19

Постоји правила, да се не треба мијешати у изборе у другим државама. Испада да ти кривиш Игора што се он није мијешао у унутрашну ствар једне државе. Битно је да си ти нашао кривца за то...

Name

Дорбирн

05.12.2016 14:27

А ти и слицни теби уопсте не размисљају, него радите само оно сто Додик мисли да је исправно.Прави дипломата не даје тако брзоплете изјаве.Али у овом слуцају Додо је то изјавио из лицних интереса, а ти и слицни теби требали сте му послузит за то..

Name

мислим

05.12.2016 15:01

Сви ви који браните такав поступак требате или вец имате папир као и Додик ако вец имате мој пардон

Name

Раде

05.12.2016 16:07

Па кога нормалног је брига ко ће побједити у другој држави,обични људи немају појма ни гдје је република српска и тамо неки Додик.Људи имају свој посао,њих баш брига за комшије.А ми беспослицари мало нам је наших,па сад пратимо,Аустријске,Америчке,и све друге изборе,као да ће нам то нешто донијети.

Name

Мрки

05.12.2016 13:58

Додик је предсједник и представља РС. А ти када будес онда цес и ти говорити у име РС, сад радис за БиХ па би се требао дрзати своје улоге а не да се као дрзавни министар мијесас у ентитетску политику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

невјерујем

05.12.2016 14:58

А ко теби даје за право да исправљас министра не одајес ми неку интелегенцију.

Name

Ма ти си у праву

05.12.2016 15:26

Супер. Одлицно је ово Додик извео. Вјероватно је нови предсједник Аустрије одусевљен и Србима и Републиком Српском...

Name

Раде

05.12.2016 15:51

Додик је сировина коју не може ништа прерадити,а кога он представља,јадан је тај

Name

Тица

05.12.2016 16:04

Министар спољних послова је Србин па се мијеса у ентитетску политику. Сутра це бити Босњак па це онда то мијесање бити проблематицно.

Name

сале.

05.12.2016 19:54

Када би били сви ови политицари Р-ске ,10о/о посто одлуцни као додик ,неби било проблема"(само сае пе..р...ц..не.

Name

Робин Худ

05.12.2016 14:06

Сокантно је прије свега да се дотицни господин предсједник ознацава као "независни социјалдемократа" а и његови бираци и истомисљеници такодјер мисле да су тз. "социјалдемократи". Истина је у ствари, а то се сада и потврдило са препоруком да се гласа за Хофера, да је СНСД партија која припада недвосмислено крајњој десници. Јер Хофер је екстремни десницар, то је ваљда свакоме јасно. СНСД је прије неколико година избацен из "Социјалистицке интернационале" сто код нас готово да није познато. Па је ли могуце да смо дотле догурали да се налазимо оцигледно на екстрмистицкој позицији. Ниста нисмо науцили. Јадна нам мајка...на крају це бити, ко се маца лаца, од маца це и погинути. А нас предсједник....авион па за Москву. Паре су вец одавно отисле. Е мој народе јадни и нејаки!

ОДГОВОРИТЕ
Name

није добро

05.12.2016 14:56

Народ је глупљи данас него сто су били наси дједови нити они знају ста је СНСД за вецину је то нека српка странка а ста су десницари за многе су они национални јунаци као и Додик

Name

План б

05.12.2016 14:11

Бице мање страних инвестиција ал коме требају те инвестиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.12.2016 14:53

Искрено од страни инвестиција обицни цовјек нема ниста.

Name

зока

05.12.2016 14:12

Одкако се Додик бори са оном психицком болесцу, стално сте у позицији да му исправљате греске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко јел ја

05.12.2016 14:18

Изгледа да Баја незна да срби у Аустрији немају право гласа на изборима, а кога он подрзава тај губи изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

05.12.2016 14:51

Сви који имају дрзављанство а такви је највисе у Аустрији имају право гласа бирају и европски парламент.

Name

Да се зна

05.12.2016 16:15

Срби у Аустрији, уосталом као и остали Балканци, недјељом имају паметнија посла. Одмарају се, припремају за понедјељак, кувају грах или купус за цијелу наредну радну седмицу...

Name

Дон Кихот

05.12.2016 14:20

заборавите ово и не помињите ..питајте Шпирића за кога је он,,,, немају везе и непотрбно је у опште било шта коментарисати, болесну суету, контрирање свему и свачему...ко и Вучић у Србији ,...."Зато што је паметан"...ћутање је злато.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радашин

05.12.2016 14:20

Он је подржао и тадића а Николича назво побачајем видите докле се срозо тадиц исто подржава српски народ па се плашим да и ми не продјемо ко тадиц. Кога он подржи загарантована пропаст!!!!Сем ратни профитера и своји криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесан је

05.12.2016 14:29

Јос је Р.Карадзиц констатовао 90-тих година да у медународним односима вриједе вуцији односи.Управо је те ријеци употребио.И данас је исто.Нисам фан М.Додика,али он се од насих полатицара најбоље уклапа у то.А онај ко моралисе у овим питањима као дотицни министар је,укратко,недорастао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.12.2016 14:49

Размисли мало Додика су сви одбацили он покусава и код последњи да се афирмисе али неиде му зали бозе они деветнаест савјетника сто је покупио са улице и дебело плацени а слузе му као тјелохранитељи једино сто зна Додик да је непопуларан и пласи се свакога навеци србин не смије отици у Сарајево БРУКА.

Name

дијаспора_А

05.12.2016 14:31

Лупетање је дозвољено. Јер кога јос занима став неког предсједника неке РС? Па јос оваквог предсједника, тја људи будите озбиљни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде де

05.12.2016 14:34

У ситуацији у којој му пола дрзаве подрзава кандидата који је за све осим за "Европске" вриједности за које се ви декларативно залазете (уз васе мале ситне платице и ону сицурију преко)и који је два пута једва доцекао да изгуби јер не зна ста би да је побиједио,мислим да Курц-а бас заболе уво за Додиковим и Црнатковим ставом,али нека сте ви њему саопстили да то није званицан став,сад лаксе дисе сигурно

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

05.12.2016 14:44

Видите у Америци сада у Аустрији прве ријеци предсједника је ујединити народ!!!!!А она наса сељацина писе црне књиге и уводи санкције опстинама које нису гласале за њега али много залосније колико има такви који га подрзавају који народ смо и питамо се сто смо у свијету непопуларни па ко це нас преставити свијету сировина која се назива бајом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

05.12.2016 14:44

Јаооо СНСД ботови...па докле висе...ово је неодбрањиво. Сеф Додик је зезнуо ствар и не мозете то сад Црнатку фактурисати. Среца па има неко да васе брљотине исправља. А ви само наставите са глупавим коментарима, само јос дубље тонете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@дјуро

05.12.2016 15:48

Иди на неки познатији портал из Србији,тамо је снсд ботова више него у Р.српској

Name

Д јуро

05.12.2016 16:12

Мјењај дилера Црни је радио водитељ и ниста висе мани се супље он и руменко су два хохстаплера

Name

Квазимодо

05.12.2016 14:48

Слободарска партија це побједити на парламентарним изборима наредне године, јер су ове изборе изгурали сами за разлику од друге стране, ста цес онда прицати!? Али је интересанто да сте и ти Бореновиц сутили због предизборних анкета, а кад се све заврсило глумите генерале послије битке. Ако се ви у ПДП кунете у Курца и примате га у сред Бања Луке, синоц му се правдате, не морају то и други радити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

05.12.2016 15:00

Сто овај Себастијан има безобразно презиме.Него господине Игоре засто те изјаве нисте јуце давали и прекуце одмах се оградили од додикових идеја и позива.Вец кад сте видјели резултате онда га несто као критикујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

05.12.2016 15:39

Тај лик мозе бити сматран фактором само у Бакинцима и околини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влада

05.12.2016 15:48

Како мозес тако реци кад смо га изабрали / инаце да знас никад нисам гласао за њега

Name

ре ех

05.12.2016 16:04

ТАЈ ЛИК ЈЕ ДОБИО ПОДРСКУ СКОРО ПОЛА АУСТРИЈАНАЦА А ТО СТО ЦРНАДАК И ЊЕГОВА ПАРТИЈА НЕИДУ НИ КОД ЈЕДНОГ ПРЕДСЈЕДНИКА И НЕЗНАЈУ ЗА ПДП ТО ЈЕ ЊИХОВ ПРОБЛЕМ .

Name

Ста овај прица

05.12.2016 16:51

Па Црнадак је био са свим најбитнијим људима на свијету,а Додик са Комунистицком партијом Кине и Хофером, ција је странка против одузимања Адолфу Хитлеру титуле поцасног градјана у аустријским градовима!

Name

ре ста овај прица

05.12.2016 19:07

А КО ТО ЗНА ЗА ЦРНАДКА САМО МИНИСТАР-А ДА ТЕ НЕ ПОДСЕЦАМ НА ДОЦЕК ДОДИКА У ИЗРАЕЛУ СА СРПСКОМ ХИМНОМ,СА ПУТИНОМ ,У КИНИ СА ПРИВРЕДНИЦИМА 10ДАНА,У РУСИЈИ 7 ДАНА СА ПРИВРЕДНИЦИМА ОН ЈЕ НЕСТО НАПРАВИО И ЗАТО ЈЕ БОГ.

Name

никола

05.12.2016 15:49

Нека си се ти Курцу извинуо ...е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цфг

05.12.2016 15:55

Он му је и помогао да изгуби јос који глас. Наши људи горе добро знају ко мезе овде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуле

05.12.2016 15:56

Додик има написмено да је психицки нестабилан (само кад му затреба) зато мозе прицати ста хоце. Незнам да ли је победнику цеститсо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормално

05.12.2016 15:57

Нормални Европљани су Бога молили да Хофер изгуби изборе а овај делија из Александровца желио је супротно. Ко је ту сада паметан а ко глуп, питање је сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нока

05.12.2016 16:20

Е мој Црнадак, Миле це на крају и из пенала постици аутогол и неце му се ниста десити. Људи су једноставно навикли на његову бахатост. Једино се Васковиц јос дрзи.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

05.12.2016 16:20

Овај реално је РЕАЛНО БУДАЛА и док нам је оваквих мозгова нема напретка!Ужас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.12.2016 16:27

Ови из пдп висе незнају ста прицају ај нек се прица перица бундало 3 дрзавне фирме унистијо у дубици а он је власник ти фирми нај богатији цовјек у дрзави јаци од додика а види тебе једе купус вади месо никад висе нецете добити ни један глас на изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

хофер

05.12.2016 17:37

СНСД треба сто пре из назива избацити оно СД ТАКО ДА БИ ОСТАО назив СН савез националиста.

Name

дијаспора

05.12.2016 18:13

Цињеница јест да су Срби како из Ср. тако и из РС претезно гласали за Хофера из пар разлога.Ван Белле је из педерске партије, против Руса и за увоз азиланата.А са Хофером имамо заједницког непријатеља Турке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

05.12.2016 18:47

Тако је југо зато су вам Аустријанци ј.......ли маму у првом а богами и у другом Свјтском рату!!!

Name

Сава Неманиц

06.12.2016 10:36

Садасњи Аустријанци су угрозени од Исламизма као и цела Европа !!!

Name

за саву

07.12.2016 16:12

ма благо твојој мајци кад те таквог роди, без бриге и без памети...

Name

!!!

05.12.2016 19:17

Па у Европи је нормално да се подржавају странке појединци а после избор нема извињења иде се даље, зР Њемачка није јавно гласно и јасно подржавала Клинтонову???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Црнадак

05.12.2016 19:26

"Слободарска странка Аустрије подржава право народа Републике Српске на самоопредјељење, речено је данас, у Бањалуци, након састанка предсједника Српске, Милорада Додика и предсједника ове партије, Хајнца Кристијана Штрахеа. Ова аустријска партија подржава и укидање функције високог представника у БиХ, а противи се санкцијама Руској федерацији сматрајући да нису добре за економију Европске уније."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

06.12.2016 10:13

И Хитлер се залагао за поштовање права свих грађана док није дошао на власт.

Name

Мислим-Ман

05.12.2016 22:13

Ма наравно... Лакше и србима хрватима и босњацима тражити тобоже савезнике да ове друге удара по пстима и да баШ "нас" брани... - пуно јефтиније него се сами преко пута стола договорити... "Људи не дерите опанке тражећи младу на далеко, ове наше ближе сеоске су боље"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

06.12.2016 12:22

Хеееееј! Имаш ли ти тепературу? Русија и шака једа , економски непостојећа Српска. Русија у свако случају сила, моћ, на који год начин хоћеш, а овај гољо је само величина што се тче криминала.

Name

"дипломатски инцидент"

06.12.2016 06:33

Па и Руси су јавно и из петних зила подрзавали Трампа,а били потпуно против Клинтонове.Па јел и то дипломатски инцидент?

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

06.12.2016 11:37

Влада у којој предсједник изјављује једно, а његови министри друго није никаква влада. То је један од кљуцних проблема као и криминал у предсједницком кругу. Под хитно процесуирсње Додика за слом банака у РС, катастрофално стање у привреди и низа других афера..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Флорида

06.12.2016 13:53

Не могу да верујем да јос неко у свету обраца пазњу на Додикове изјаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струцњаци

07.12.2016 16:42

Црни и руменко воде нас у три п.... материне

ОДГОВОРИТЕ