Интервју, видео - Теодосић: Не бих трпео играче као што сам ја!

Милош Теодосић је један од најбољих европских кошаркаша, али је у интервјуу за магазин "Елевате" рекао да као тренер не би могао да трпи играче попут себе.

Кошарка 07.12.2016 | 13:45
Интервју, видео - Теодосић: Не бих трпео играче као што сам ја!
Плејмејкер ЦСКА кога би много волели да виде у НБА лиги, тренутно не размишља о тренерском послу, као ни скоријем крају каријере.

"Рано је за то питање о тренерском послу. Нисам ни размишљао. Мислим да ће моја играчка каријера трајати још доста, а не знам ни да ли имам талента за тренерски посао. Знам само да, ако будем икада тренер, нећу имати много разумевања за овакве играче као што сам ја", рекао је Теодосић.

Својим квалитетом игре одавно је надмашио европске стандарде, чак и евролигашке, па се често спекулише о селидби на другу страну Атлантика.

"Нисам никада сањао НБА, али желим да одем тамо, то није никада било питање. Имам уговор са ЦСКА до лета 2017. године и није пристојно да разговарам о новим клубовима док не обавим разговор са својим клубом. Свакако желим да се опробам, али питаће се московски клуб иако ми истиче уговор. Са њима ћу прво разговарати", истакао је плеј ЦСКА.

Ове сезоне просечно бележи 18,7 поена уз 8,2 асистенције, али се пре свега истиче сензационалним проигравањима.

"Нема тајне добре асистенције. Преглед игре, рутина, таленат. Мислим да за то треба да питате тренере или неке стручније од мене. Ја их само изводим, нисам размишљао како настају. Код мене су природан процес. Не знам да ли постоји неки тренинг за асистенцију“, објаснио је Теодосић.

За разлику од многих других звезда ретко се експонира у јавности ван терена, врло тешко је доћи до његовог интервјуа.

"Мислим да је довољно да се пише о ономе што се види на терену, то је мој посао, асистенције и поени, не и комуникација с новинарима. Никада нисам волео да будем у медијском фокусу ако не заслужим то на терену, а ако заслужим, онда ће новинари сами то написати, па им опет нисам потребан. Обрни окрени, шта ћу вам ја", закључио је Тео.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар