"Гидру су хапсили и због вицева о Титу"

Драгомир Бојанић Гидра отишао је прије 23 године, али је и даље ту са нама. Његове улоге се и данас репризирају, па га и млађа публика открива и воли.

Србија 05.12.2016 | 07:34
"Гидру су хапсили и због вицева о Титу"
Његов унук Јован Стојановић за "Блиц" је открио неке непознате детаље из његовог приватног живота.

"Гидра је обожавао да прича вицеве о Титу, а у то вријеме су хапсили сваког ко то ради. Тако су једном приликом ухапсили и мог дједа. У станицу је дошао његов брат да га избави и када ја ушао унутра, нигде никога, ни на вратима, нити било где. Само се чула бука из неке канцеларије."

"Тај мој други дјед је онда улетио у канцеларију, а на столу сједи Гидра, сви полицајци око њега, он прича вицеве о Титу и они сви умиру од смеха. Тако је прошло то хапшење", кроз осмијех открива занимљиву ситуацију Јован и додаје да нису тачне приче да је Гидра био невјеран својој жени, глумици Љиљани Контић.

"Није тачно да је мој дјед био швалер. Он је много волио моју бабу. Лудо су се вољели и од те силне љубави долазило је и до великих свађа, па су се због тога растајали једно од другог, и то чак шест пута, али он се њој увијек враћао. Није одлазио од ње због других жена, то није тачно", уверава Јован, који је син Гидрине кћерке јединице Јелене.

Гидрин унук поносан је што је његов дјеа није био лаф и шаљивџија само испред камере, већ каже да је то био његов стил живота.

"Какав је био у 'Жикиној династији', такав је био и приватно, вјерујте ми на ријеч. Много је себе дао у тој улози. Доста је текста и сам убацио. Има глумаца из старије екипе који су били другачији приватно од онога што видимо на малом екрану, али он је увек био исти. Аутентичан. Увијек занимљив, пун хумора, стално смо се смијали када смо му ишли у посјету", говори Јован и додаје:

"Драго ми је што га људи и даље толико поштују и воле", признаје Стојановић.



Наследио дједов смисао за хумор

Јован није кренуо дједовим стопама, али је и он, као манекен, на јавној сцени. Ипак, помогло му је што је Гидрин унук.

"Кад се сазнало да сам унук Драгомира Бојанића добијао сам више ангажмана... Писало се више о мени, људи су ме препознавали. Искрено, драго ми је што ми је он дјед, али ја бих волио да самостално градим своју каријеру", прича Јован, који је, додуше, срећан што има дједов смисао за хумор

Коментари / 0

Оставите коментар