Роналдо и Мурињо демантовали утају десетине милиона!

Кристијано Роналдо и Жозе Мурињо утајили су милионе долара пореза на зараде пребацивањем новца у иностранство, пише у документима који су процурили у јавност.

Фудбал 05.12.2016 | 12:00
Роналдо и Мурињо демантовали утају десетине милиона!
Британски ББЦ пренео је информацију коју је покренула организација "Фоотбалл леакс", која се бавим истраживањем скривених ствари у свету фудбала, попут уговора играча, новца...

Како се наводи, Роналдо и Мурињо су наводно пребацивали велике суме новца на Девичанска острва, а све је добијено на два терабајта информација које укључују и оригиналне уговоре.

Португалци су негирали наводе.

"Кристијано Роналдо и Жозе Мурињо су у потпуности у складу са пореским обавезама шпанских и британских власти. Свака инсинуација или оптужба о пореским прекршајима биће пријављена правосудним органима и процесуирана", наводи се у саопштењу агенције која представља Роналда и Муриња.

Међународни конзорцијум новинара, који је добио 18 милиона докумената, споменуо је и друге врхунске фудбалере, са Месутом Езилом на чеку.

Конзорцијум Европске истраживачке сарадње (ЕИЦ) укључује немачки лист Шпигл, шпански Ел Мундо, холандски НРЦ, британски Сандеј Тајмс и друге.

Тај конзорцијум саопштио је да у наредних неколико недеља намерава да објави серију чланака.

ЕИЦ је навео да је Роналдо на Девичанска острва 2014. године пребацио 63,5 милиона евра, а да је Мурињо између 2010. и 2013. године, док је радио у Реалу, пребацио 12 милиона евра на рачун швајцарске банке, чији је власник једна компанија са Девичанских острва.

Реал Мадрид није желео да одговори на питања о наводима за свог најбољег фудбалера, док је Манчестер јунајтед саопштио да су ти наводи везани за догађаје пре Мурињовог доласка у клуб, па због тога неће коментарисати.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар