ИТА: Аталанта је ипак само - Јувентусова редовна муштерија!

Тринаесту утакмицу заредом Јувентус славио против Аталанте, која је прекинула низ од шест узастопних побједа у Серији А. Миралем Пјанић двоструки асистент.

Фудбал 03.12.2016 | 23:10
ИТА: Аталанта је ипак само - Јувентусова редовна муштерија!
Јувентус је прекинуо страшну серију Аталанте.

Актуелни шампион Италије у дербију 14. кола Серије А  славио је против тима из Бергама, чији тренер Ђан Пјеро Гасперини је уочи меча најављивао отворену игру. Узалуд.

Гости нису личили на себе, веома лоше су отворили меч, повукли се, што је Јувентус зналачки казнио и у раној фази утакмице стекао недостижну предност, која је била довољна за сигуран тријумф.

ЈУВЕНТУС - АТАЛАНТА 3:1 (2:0)

Уводних 15 минута меча протекло је у теренској доминацији домаћина, а затим су стигли и голови, и то од стране одбрамбених играча!

Прво се Алекс Сандро прошетао кроз одбрану гостију, а онда прецизним ударцем донио вођство "старој дами".

Врло лако Торинези су стигли и до другог гола. Након корнера са десне стране који је извео Миралем Пјанић, Данијеле Ругани био је највиши у скоку и други пут за само 19 минута затресао мрежу Марка Спортијела.

Био је то осми гол дефанзиваца "бјанконера" у сезони, по чему су убједљиво лидери на "чизми".

Очекивано, након два брза поготка играчи Јувентуса су се повукли у настојању да што више фудбалере Аталанте "одвуку" од њиховог гола, како би лакше вребали прилике из контранапада.

Услиједио је притисак гостију, а у неколико наврата Марио Манџукић у стилу најбољих дефанзиваца спашавао је гол Ђанлуиђија Буфона.

И било је то све у првом полувремену од гостију, који нису приказали ништа од онога што их је красило у претходном периоду.

Јувентус је предност увећао у 64. минуту. Сјајну партију хрватски интернационалац крунисао је поготком, а другу асистенцију на мечу уписао је Пјанић.

Све што су гости учинили до краја је почасни погодак, који је постигао Ремо Фројлер осам минута прије краја меча.

Као и већина мечева широм Европе и свијета, дуел Јувентуса и Аталанте почео је минутом ћутања, односно одавањем почасти погинулим фудбалерима и стручном штабу бразилског Шапекоенсеа.

ЗАНИМЉИВОСТИ

Аталанта је уочи вечерашњег меча имала шест узастопних првенствених побједа, а укупно седам у свим такмичењима (у сриједу у Купу Италије савладали Пескару 3:0). На 12 посљедњих међусобних дуела славио је Јувентус, а тим из Бергама 15 година није побиједио "стару даму". Јувентус је вечерас уписао 24. домаћу побједу у низу.

СЕРИЈА А - 15. КОЛО:

Јувентус - Аталанта 3:1 (2:0)
/Алекс Сандро 15, Ругани 19, Манџукић 64 - Фројлер 82/

Одиграно у петак:

Наполи - Интер 3:1 (2:0)
/Зјелински 2, Хамшик 5, Инсиње 50/

У недјељу:

Милан - Кротоне (12:30)
Лацио - Рома (15:00)
Пескара - Каљари
Сампдорија - Торино
Сасуоло - Емполи
Фиорентина - Палермо (20:45)

У понедјељак:

Кјево - Ђенова (19:00)
Удинезе - Болоња (21:00)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 36, Рома 29, Милан 29, Лацио 28, Наполи (+1) 28, Аталанта (+1) 28, Торино 25, Интер (+1) 21, Фиорентина (-1) 20, Ђенова (-1) 19, Сампдорија 19, Каљари 19, Кјево 18, Болоња 16, Удинезе 15, Сасуоло 14, Емполи 10, Пескара 7, Кротоне 6, Палермо 6.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар