Барселона изабрала - долази Даријо Срна!

Шампион Шпаније, Барселона изабрала је десног бека за трансфер на зиму у лику искусног капитена Шахтјора Дарија Срне, пишу Мундо Депортиво и Ас.

Фудбал 02.12.2016 | 21:30
Барселона изабрала - долази Даријо Срна!
Каталонци су дуго у потрази за играчем на десној страни, спекулисало се са именима Бранислава Ивановића, Стефана Лихштајнера, Антонија Рукавине и Матије Де Шиља, али је избор пао на некадашњег хрватског репрезентативца.

Срни истиче уговор на лето 2017. године, али је Шахтјор, чији је члан 13 година и практично жива легенда, спреман да га пусти без обештећења.

"Уколико Даријо донесе одлуку о одласку, поштоваћемо је. Заслужио је највећи могући респект од нас за све што је дао Шахтјору. Биће онако како Срна буде желео", рекао је председник 'Рудара' Ринат Ахметов.

Тренер Барселоне Луис Енрике нема много опција на тој позицији, Алекс Видал није оправдао очекивања, због чега везиста Серђи Роберто принудно игра на десној страни у одбрани.

Срна би био права замена за Данија Алвеса јер има сличне карактеристике, али не и решење за дуже стазе због година (34), па ће Барселона на лето покушати да доведе Жоаа Кансела из Валенсије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар