ЕЛ - Звезда опет у Пиониру: Стижу Шарас и Лео од 19х!

Кошаркаши Црвене звезде дочекују литвански Жалгирис од 19 часова у хали "Александар Николић", у десетом колу Евролиге.

Кошарка 02.12.2016 | 16:15
ЕЛ - Звезда опет у Пиониру: Стижу Шарас и Лео од 19х!
Црвено-бели имају четири победе у досадашњем делу сезоне, једну више од екипе коју са клупе предводи легендарни плејмејкер Шарунас Јасикевичус.

Звезда је поражена у прошлом колу од Анадолу Ефеса, а код куће има половичан учинак из четири меча. С друге стране, Жалгирис је добио две од последње три утакмице, али је без победе на четири гостовања.

"Звезда је у предности јер већ годинама ради у истом систему који доноси резултате. Имају језгро тима који је дуго на окупу, а појачања су се савршено уклопила у систем игре. Врло важан фактор биће наш одговор на њихову физичку игру. Морамо одолети и притиску са трибина јер су њихови навијачи врло гласни. Морамо брзо да померамо лопту и диктирамо наш темпо игре", рекао је Јасикевичус.

Жалгирис постиже седам поена више од Звезде у просеку ове сезоне, бољи је у скоку, пре свега офанзивном, више асистира, али слабије краде лопте. Литвански тим шутира више од 50 одсто за два поена, док је на Звездином нивоу у шуту за три (35%).

Кључни играчи тима су Паулијус Јанкунас са просеком од 14 поена и 6,9 скокова, Брок Мотум са 13,7 поена и 3,9 ухваћених лопти, те Лео Вестерман са 11,2 поена, 5,1 асистенција, те 4 скока по мечу.

"Жалгирис је најбољи производ литванске школе, имају много сјајних индивидуалаца. Верујем у свој тим, само као тим можемо победити. Пре свега морамо смањити број грешака, бити јаки у одбрани и тада ћемо имати шансу да славимо", рекао је бек Звезде Бранко Лазић.

Два тима су се састајала прошле сезоне у ЕЛ, Жалгирис је добио оба дуела у Топ 16 фази, а у Београду је славио 70:68. Црвено-бели су у том мечу промашили свих 19 шутева за три поена у Комбанк Арени.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар