Пековић: Хтио сам да Дулету дамо сав новац...!

"Дуле је легенда клуба, био ми је тренер, толико је играча и успеха направио у Партизану. Али, осетио сам да је дошло до неке врсте засићења, да је време за промену. Стојим иза сваке одлуке", рекао је председник КК Партизан, Пековић.

Кошарка 01.12.2016 | 22:15
Пековић: Хтио сам да Дулету дамо сав новац...!
Те 2015. године вероватно није имао представу да ће бити овако тешко опоравити Партизан и вратити га где је најчешће био у последњих 15-ак и више године, али упркос томе у интервјуу за "Вечерње новости" тврди да не одустаје.

"Када сам дошао у клуб, људи су одмах мислили да ћемо освојити АБА лигу, да ћемо се 'тек тако' вратити у Евролигу. Али, морамо да будемо трезвени, да се присетимо каква је била ситуација, да клуб није имао председника, тренера, играче, тетурао се по ивици гашења. Знамо да пут није кратак, нити лак. Али, нећемо одустати", рекао је председник Кошаркашког клуба Партизан Никола Пековић за "Новости".

"Свачији рад је подложан критикама, добронамерним, па тако и наш. И увек смо спремни да прихватимо савет, помоћ. Али има и оних који изјавама, паушалним мишљењима, без икаквог основа и 'предзнања' како клуб функционише, само наносе штету Партизану. Трудимо се да се не обазиремо на то. Ако је неко ко тако прича, желео стварно да помогне, имао је прилику. Није дошао. И даље ћемо се трудити да сву енергију трошимо како бисмо помогли Партизану, а не на расправе. Једноставно, бранићемо се, ако уопште морамо да се бранимо, делима. На крају године ћемо сести и рећи шта смо урадили, за колико смо смањили дуг и на тај начин показати како смо радили", рекао је и подвукао:

"Моћи ћу сваког да погледам у очи, као што сам увек чинио".

О финансијама...

"Много пута сам рекао да дугови неће нестати преко ноћи. Дошао сам да помогнем, доста сам и лично помогао, али немам чаробни штапић да одједном све то нестане. Па сетите се како је прошле године кад смо дошли била тешка ситуација. Успели смо да се изборимо. Сада иде на боље, стабилизовали смо се, вратили смо пар великих спонзора у клуб, који су се раније повукли. Такође, јачи смо и за неколико нових", рекао је и додао:

"Радимо на довођењу још њих, што је и наш главни концепт. Ситуација је далеко од идеалне, али Партизан живи, функционише, трудимо се да се играчима исплаћују редовно плате, кренула је и исплата Радној заједници. Показали смо да можемо. Појединци нас критикују кад се захвалимо некоме што нам је помогао. У чему је проблем што смо то урадили? Па ваљда је ред да се захвалимо. Помозите и ви, рећи ћемо 'хвала'".

Један од најдужних и најтежих, али дугорочно најисправнијих начина опоравка је рад с младима.

"Направљене су одређене промене, верујем набоље. Активирали смо Џикића и на том пољу, трудимо се да поставимо основе не за освајање титула у млађим категоријама, него да сутра ти играчи обуку сениорски дрес Партизана, што је и основни циљ. Било је тешко поред Звезде и Мега Лекса привући таленте, али се сада ситуација мења. Полако враћамо поверење младих у нас...", рекао је популарни "Пекмен", који се осврнуо и на недавни интервју бившег тренера црно-белих Душка Вујошевића који је говорио о новцу који му се дугује.

"Ниједног тренутка нисмо бежали од тога да Партизан дугује бившим играчима, тренерима... Сви долазе да траже паре углавном лично од мене, иако ја нисам био гарант ниједног од тих уговора. Али, као председник клуба сам се самим тим прихватио да нађем решење. Немогуће је 'сад и све', јер би онда клуб био угашен, а сви они би остали онда без новца. Зато тражим само мало стрпљења. Има њих који то не разумеју", рекао је и нагласио:

"Лично сам, када је Дуле у питању, био за то да му се исплати сав новац, да се договоримо, јер никоме не користи да се повлачимо по судовима".

О самом Вујошевићу рекао је...

"Дуле је легенда клуба, био ми је тренер, толико је играча и успеха направио у Партизану. Али, осетио сам да је дошло до неке врсте засићења, да је време за промену. Стојим иза сваке одлуке, као што сам стајао иза одлуке да касније променимо тренера и ангажујемо Џикића, изванредног стручњака и особу. Наравно биће успона и падова, па то је саставни део кошарке и сваког спорта. Али, апсолутно верујемо у Џикића", изјавио је Пековић у опширном интервјуу који у целости можете прочитати на порталу "Вечерњих новости".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар