Ево како свијет НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ да Шапекоенсе нестане...!

Велика трагедија задесила је мали клуб великог срца. Већина фудбалера Шапекоенсеа је погинула у авионској несрећи, али клуб неће престати да постоји.

Фудбал 01.12.2016 | 13:00
Ево како свијет НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ да Шапекоенсе нестане...!
Једноставно, није у бити клуба из Санта Катарине да одустане ма каква га несрећа задесила, а ово је свакако највећа са којом су се суочавали.

Екипа Шапекоенсеа је малтене збрисана са лица земље. После кобног пада авиона преживела су три фудбалера, док осморица њих нису ни путовали са тимом на први меч финала Копа Судамерикане против колумбијског Атлетико Насионала. Међутим, после трагедије Шапекоенсе није остао сам!

Многи су притрчали у помоћ и на тај начин показали своју хуману страну! Пари Сен Жермен је одмах после несреће одлучио да донира бразилском клубу 40 милиона евра, о чему је обавештена и ФИФА. Такође, тренинг “светаца” је почео минутом ћутања. Јасно је да новац не може да врати животе настрадалих, али ће људи у овом клубу и те како знати да цене гест Парижана.

На погибију несрећних фудбалера нису остали имуни ни остали клубови из прве бразилске лиге. Водећи клубови из ове земље Коринтијанс, Сантос, Сао Пауло, Палмеирас и други су показали своју неупитну величину.

Наиме, они су затражили од челника елитног ранга да заштити Шапекоенсе од испадања у наредне три године, независно од тога какве резултате буду имали. Такође, поменуте екипе ће овом клубу позајмити по три играча, које ће великани и даље плаћати. Исто је урадила и Бенфика. Гест вредан сваке похвале!

Корак даље је отишао Либертад. Парагвајци су, као и цео свет, шокирани трагедијом, па су одлучили да помогну Шапекоенсеу. И то како! Наиме, Либертад је испао у четвртфиналу Копа Судамерикана од бразилског тима, али је после несреће одлучио да цео први тим стави на располагање ривалу! Нема шта, гест вредан дивљења!

На тај начин су сви показали величину, као уосталом и Атлетико Насионал, несуђени ривал Шапекоенсеа у финалу Копа Судамерикане. Челници колубијског тима су захтевали од КОМНЕБОЛ-а да управо Бразилцима додели пехар овог такмичења, док ће Фудбалска федерација Јужне Америке омогућити малом тиму великог срца играње и у Копа Либертадорес.

Трагедија Шапекоенсеа је ујединила цео свет. Цео Бразил се скупио око овог малог клуба. Људи из земље кафе су свим срцем навијали да Шапекоенсе освојили трофеј у Копа Судамерикана, па ће борбу наставити и после трагедије. Једно је сигурно, клуб из Санта Катарине неће престати да постоји. Бразил то неће дозволити! Свет то неће дозволити!

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар