Куп Краља: "Шестица" Атлетика, кикс Малаге! Трећелигаш одолео Барселони!

Фудбалери Атлетико Мадрида завршили су посао у шеснаестини финала Купа краља и пре реванша. Фудбалери Барселоне играли су нерешено са Еркулесом 1:1, у првом мечу шеснаестине финала Купа краља.

Фудбал 01.12.2016 | 08:00
Куп Краља: "Шестица" Атлетика, кикс Малаге! Трећелигаш одолео Барселони!
"Јорганџије" су декласирале нижелигаша Гуихело 6:0 на гостовању у среду увече, уз два поготка Јаника Фереира-Караска.

Селта и Гранада су оствариле минималне победе над Осасуном и Мурсијом, док је Кордоба изненадила Малагу на свом терену са 2:0.

Раније је пласман у осмину финала изборио Реал Мадрид, док су једним кораком даље прошли Севиља и Виљареал.

Најлепши сеоски вашар: Свињари видели Атлетико и поделили 17.000 сендвича, свет видео лекара са торбом у облику шунке! Празник у Гихуелу!

Сеоце од 5.781 становника вероватно се на једно вече комплетно преселило у Саламанку. У Гихуелу обично дане проводе транжирајући прасад. Чак 173 месаре у тако малом месту, 65 одсто становништва ради у њима. Мало је незапослених, плате су високе. Нема баш много забаве. И можете да замислите њихово одушевљење кад су на жребу за осмину финала Купа краља извукли Атлетико. Наравно, нису могли да на сеоском стадиону угосте мадридског великана, али није ни Саламанка далеко. И веће даљине би превалили само да виде свој локални клуб како се рве са са Јорганџијама Дијега Симеонеа.

И нема везе што су Јорганџије славиле са 6:0, у Гихуелу су људи гостољубиви домаћини, па је на терену завршила и добра комадина најквалитетније шунке?! У ствари не баш. Али требало нам је времена да схватимо да није у питању права шунка већ торба лекара који је на терен ушао да укаже помоћ повређеном играчу.

Уосталом, није случајно што је Гилуело прву утакмицу одиграо баш на дан свињокоља. И није ни најмање случајно што су домаћини из овог симпатичног села по трибинама поделили чак 17.000 сендвича са шунком! Око 50 људи цео дан је радило само да би спремило толико сендвича. Можда и зато, само су ретка седишта остала празна на стадиону Елмантико, иако он прима 17.000 гледалаца, отприлике тродупло више но што Гихуело има становника.

Гихуело, иначе, има годишњи буџет од 700.000 евра, а око 450.000 од те своте новац је који обезбеди скоро 150 локалних месара!

Барем нама у редакцији, ништа после овога није било толико занимљиво. Али чисто да знате: голове за Атлетико постигли су Саул са пенала, Шиме Врсаљко, два пута Јаник Фереира-Караско, Анхел Кореа и Роберто Нуњез. Мада искрени да будемо, више од тога шта ће бити у реваншу занима нас какво ће бити “треће полувреме“ у Саламанки.

Што се тиче осталих утакмице које су се играле у термину од 21 сат, друголигаш Кордоба направио је највеће изненађење савладавши Малагу са 2:0 касним головима Родрија иБорхе Домингеза. Селта себи није дозвоилила такав пропуст на гостовању код Мурсије пошто је Серђи Роберто погодио за минималац гостију из Вига.

Гранада је савладала Осасуну са 1:0 поготком Мигела Торала, свакако најлепшим ове вечери.

Барса се оклизнула, али је Луис Енрике пустио клинце, а један од њих је постигао голчину! Кикс Каталонаца против Еркулеса!

За разлику од осталих фаворита који су дана забележили рутинске победе и декалсирали аутсајдере, Барселона није победила у првом мечу шеснаестине финала Купа краља. Каталонци су ремизирали у Аликантеу на гостовању Еркулесу и мораће да се чупају у реваншу на свом терену.

Али кикс Каталонаца може да се оправда и чињеницом да је Луис Енрике дао шансу некима од малдих играча из Б тима и да је носиоце игре чувао за суботњи Ел Класико против Реала.

Барселона је почела у саставу: Силесен - Видал, Борха Лопез, Умтити, Дињ - Карбонељ, Денис Суарез, Рафиња - Арда Туран, Алења, Алкасер.

Шансу у наставку су добили: Гомеш, Нили и Кардона.  

Посебно вреди истаћи одлуку да се у првих 11 нађу тинејџери Алехандро Карбонељ (19 година) и Карлес Алења (18). Управо је овај најмлађи у тиму Каталонаца постигао сјајан гол којим је Барса избегла пораз...

Наравно, шампион Шпаније је био бољи ривал, али домаћи су се сјајно држали и чекали шансу. Била је ово утакмица у којој се очекивало да коначно проради Пако Алкасер плаћен 30 и кусур милиона евра, али шпански нападач опет није оправдао очекивања. Испромашивао се, а нису се прославили ни Видал, Арда, Рафиња и остали резервисти из првог тима. Па ни одбрана саБорхом Лопезом, Умтитијем и Дињом која је слабо интервенисала у 52. минуту када јеМајнц довео Еркулес у вођство. Ипак, шокантан пораз Барселоне је спречио 18-годишњиАлења који је сјајним ударцем са 25 метара затресао мрежу Еркулеса.

Куп краља - 1/16 финала:

Леганес - Валенсија 1:3 (0:2)
/Мачис 59 - Мунир 3, Медра 25, Бакали 90+1/

Алкоркон - Еспањол 1:1 (0:0)
/Хименез 51 - Рејес 84/

Хихон - Еибар 1:2 (0:1)
/Вигуера 62 - Бебе 2, Пена 89/

Бетис - Ла Коруња 1:0 (1:0)
/Санабрија 19/

Среда:

Реал Мадрид - Кулутрал Леонеса 6:1 (3:1) - први меч 7:1
/Дијаз 1, 42, 57, Родригез 23, Зидан 63, Моргадо 90 аутогол - Гонзалес 45/

Толедо – Виљареал 0:3 (0:2)
/Хименез 15, Бакамбу 20, Кастиљехо 81/

Форментера – Севиља 1:5 (1:4)
/Гомез 26 - Бен Једер 1 пенал, 74 пенал, Кореа 15, 29, 43/

Гихуело - Атлетико Мадрид 0:6 (0:2)
/Саул 29пен, Врсаљко 45, Ферира-Караско 49, 53, Кореа 57, Нуњез 85/

Кордоба – Малага 0:0

Гранада – Осасуна 1:0 (0:0)
/Торал 52/

Мурсија – Селта 0:1 (0:1)
/Серђи Гомез 42/

Еркулес - Барселона 1:1 (0:0)
/Мајнц 52 - Алења 58/

Четвртак:

20.00: Ваљадолид – Сосиједад
21.00: Уеска - Лас Палмас
21.00: Химнастик – Алавес
22.00: Сантандер - Билбао

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар