Златног ''Орлића'' тражи пола Европе!

Спортинг, Монако и Севиља стали у ред са Јунајтедом, Лионом, Ромом... Немања Максимовић на цени!

Фудбал 07.12.2016 | 08:00
Златног ''Орлића'' тражи пола Европе!
Немања Максимовић залудео је многе фудбалске великане! Један од стубова златног похода Србије на европском првенству за омладинце 2013. и Мундијалиту две године касније дефинитивно ће напустити Казахстан и коначно задужити опрему једног великог клуба. 

Питање је само - ко ће се први докопати потписа високог офанзивног везисте? 

Док француски медији недељама уназад пишу како је Немања Максимовић договорио све услове сарадње са Лионом, у потеру за златним Орлићем дао се и лисабонски Спортинг! А са њим и Севиља и Монако. 

Ову информацију објавио је специјализовани италијански портал Тутомеркато, који се највише бави причама са трансфер пијаце, а с обзиром да се и Рома дуже време интересује заМаксимовића. 

Осим неспорног квалитета који овогодишњи дебитант у дресу сениорског тима Србије има, један од разлога због којег је Максимовић тако високо котиран на листама многих клубова је и тај што се налази у последњој години уговора. Тачније, пошто му се сарадња са Астаном завршава у јуну, због чега ће практично већ од 1. јануара бити слободан да сам преговара са будућим послодавцима, без учешћа људи из клуба. 

Подсетимо, француски медији највише су писали о Лионовој офанзиви, а Максимовића су видели као замену за Корентина Толиса чији потпис желе Наполи и Јувентус, између осталих.

У међувремену своје скауте пут Казахстана слали су и челници Манчестер јунајтеда, Марсеља и Нанта, док су последњи у ред стали Севиља и Монако. 

Спортски директор андалузијског клуба Монћи познат је као човек који уме да извуче играча „из нафталина“, па да од њих исклеше материјал вредан виђе десетина милиона евра. Сличним послом бави се и Монако последњих година, тачније откако је руски милијардерДмитри Риболовљев одлучио да направи велики заокрет клупске филозофије и уместо трошења силних милиона прави играче вредне идентичну суму новца.

Немању Максимовића чекају најслађе муке. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар