Ривалство које је обиљежило 2016. годину: Ђоковић – Мари!

Дуели Новака Ђоковића и Ендија Марија обележили су тениску 2016. годину, пише званични сајт тениских професионалаца.

Тенис 01.12.2016 | 23:30
Ривалство које је обиљежило 2016. годину: Ђоковић – Мари!
Мари је у финишу сезоне успео да скине Ђоковића са првог места и први пут у каријери постане владар светског тениса.

Ипак, српски тенисер је и ове године, као уосталом и током целе каријере, био успешнији у међусобним окршајима. Српски тенисер у укупном скору против Марија води са 24-11, а ове године је добио три од пет дуела са првим играчем света.

Новак је у финалу Аустралијан опена славио са 3-0, а поново су се састали у финалу Мастерса у Мадриду када је српски тенисер славио са 6:2, 3:6, 6:3.

Британац је узвратио већ у Риму, такође у финалу, када је победио са 6:3, 6:3, али најважнији меч сезоне добио је ипак Ђоковић.

У финалу Ролан Гароса Мари је добио први сет са 6:3, али онда је Ђоковић преузео потпуну контролу и успео је да постане први тенисер у историји који је освојио четири узастопна Грен слема на три различите подлоге.

У другом делу сезоне нису се састали све до последњег окршаја који је одлучивао и ко ће годину завршити на првом месту. Мари је у финалу завршног турнира у Лондону славио са 6:3, 6:4.

„Сваки пут када играмо један против другог знам да морам да одиграм сјајан меч да бих победио. Некада одиграм сјајано, али не победим, а то је зато што је он толико велики играч“, рекао је Мари после тријумфа у Риму.

Ђоковић и Мари већ су се током каријере састајали на сва четири Грен слема, као и на свим Мастерсима и завршном турниру, а ово ривалство би могло да обележи и године пред нама...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар