Радно вријеме кафића до два сата ујутро

У наредним данима биће продужено радно вријеме угоститељских објеката у Бањалуци, првенствено због великог броја туриста који треба да стигну у овај град, саопштено је из градске управе.

Република Српска 30.11.2016 | 21:30
Радно вријеме кафића до два сата ујутро
До сада су ресторани и кафане најчешће радили до 23 часа, осим у вријеме празника, када је радно вријеме било дуже.

"Ова одлука требало би већ данас да се нађе на дневном реду сједнице Скупштине. Циљ продужења радног времена је да Бањалука, као највећи град Републике Српске, оживи, посебно због великог броја туриста који је посјећују, јер је сад град мртав већ око 23 часа", кажу у Градској управи, а преноси "Глас Српске".

Ове седмице биће организован састанак представника Градске управе и угоститеља, а предвиђено је да угоститељи који се одлуче да раде до два часа иза поноћи плаћају посебан паушал, чији износ још није одређен.

"Град је већ остварио контакт са Центром јавне безбједности Бањалука и закључено је да продужење радног времена угоститељских објеката не би утицало на погоршање јавног реда и мира", казали су у Градској управи.

Незванично се сазнаје да је план да ова одлука прерасте у трајно рјешење. Предсједник Удружења угоститеља РС Жељко Татић је рекао да би од овакве одлуке сви имали користи.

"Више од три године причамо да су туризам и угоститељство шанса за Бањалуку, с обзиром на бројне ресурсе и то треба да искористимо. Угоститељи би имали веће пазаре и требали би им и додатни радници, а град, односно Република Српска, имали би корист кроз веће таксе, порезе и доприносе. Осим тога људи који дођу у град биће задовољни временом које су овде провели па ће поново доћи, можда на љето или у прољеће, а не само од Нове године до Нове године", истакао је Татић.

Сматра да они који желе да раде дуже треба да плаћају посебну накнаду.

"Не вјерујем да ће бити висока, а угоститељи ће имати могућност да сами одлуче да ли желе да раде дуже", казао је Татић.

Директор Туристичке организације града Остоја Барашин је нагласио да ће од овакве одлуке корист имати угоститељи, али и укупна туристичка понуда града.

"Туристи који посјете Бањалуку желе да се добро проведу, а то укључује и активан ноћни живот", казао је Барашин.

(Глас Српске)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

милан

30.11.2016 20:44

Браво,браво,за бадње вече до шест ујутро,нека се лоче до зоре,браво снсд, пејсажног је..вјетра и кафане и кладионице игре на срећу,браво ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

30.11.2016 23:10

Тебе људино ни добитак на лутрији не би усрецио. Па у цему је проблем да људи зараде коју пару!?

Name

Ре: Милош

04.12.2016 17:06

Е мој Милоше. Твоја размишљања су нула. Радио сам у контролним органима (на срецу сада НЕ) и угоститељи, редом, су признали да им је ЗАРАДА- послије 1 по поноћи, јер, "ем су им гости тада пијани, ем то не иде преко касе". Ко то треба контрлолисати, питаћете се. Одговор: они који смију. Да је била моја надлежност то бих радио, иако су ме неки СНСД-овци хватали за врат и пријетили клањем, а потом од власти награђивани.

Name

ММ

01.12.2016 07:12

ЈАДНА БАЊА ЛУКА АКО ЈОЈ ЈЕ ГЛАВНА ПРИВРЕДНА ГРАНА КАФИЦИ И ПРВА ОДЛУКА НОВОГ ГАЗДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.лука

01.12.2016 13:44

Јадни радници који раде . За минималац јос три сата дузе. Градонацелник је АЈ ЗДРАВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

04.12.2016 16:59

Ако је то због туриста, питајте туристе да ли је то тако и у државама из којих долазе. НИЈЕ! НИЈЕ! НИЈЕ! ЈЕР нема никаквог оправдања. Укључите мишљење народа који то трпи и који за вас гласа, а и струке!!!

ОДГОВОРИТЕ