Видео: Африка има Мићу, а Азија - Лозничанина Мишу!

Србин на корак од освајања Џеј лиге! Урава славила на гостовању првом финалном мечу јапанског првенства и сада је на корак од освајања шампионског трофеја - 0:1.

Фудбал 29.11.2016 | 23:45
Видео: Африка има Мићу, а Азија - Лозничанина Мишу!
Афрички фудбал има Милутина Мићу Средојевића, а азијски Михаила Мишу Петровића. Овај српски тренер налази се на корак од освајања јапанске Џеј лиге, пошто је са својим Урава Редсима славио у првом мечу против Кашима Антлерса на Сокер стадиону у Кашими и стекао значајну предност пред реванш у Саитами 3. децембра - 0:1 (0:0).

Петровић је рођен у Лозници, прошао је омладинску школу Црвене звезде, а у дресу најтрофејнијег српског клуба одиграо је свега седам утакмица измеђеу 1977. и 1979. године. Пет година је провео у Олимпији из Љубљане, а једну сезону у Динаму из Загреба, међутим, највећи траг оставио је у Штурму из Граца, за који је наступао 239 пута између 1985. и 1993. године. Као тренер, пре одласка у Јапан, радио је у Штурму, Домжалама и Олимпији из Љубљане. Пре преузимања Ураве пет година је предводио Хирошиму.

Четврта година у Саитами донела му је и највеће успехе. У октобру ове године освојиоје Лига куп, победом над Гамбом у пенал Серији, а сада има прилику за најважнији трофеј у јапанског фудбалу.

Урава је заузела прво место у другом делу сезоне, док је Кашима била прва у првом делу, па су заказани окршаји за коначног шампиона. У првом је славио Петровићев тим, захваљујући голу Јукија Абеа у 57 минуту из једанаестерца.

Урава је у својој историји освојила једну шампионску титулу и то пре тачно 10 година, а 2007. се окитила и титулом шампиона Азије, па сада поново има прилику да крене тим правцем, али са Мишом на челу.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар