Мурињова цигла од злата у темељу Манчестер Јунајтеда...

Нашао штопера, у јануару креће велика операција! Агент између редова потврдио да је на помолу трансфер који ће стабилизовати великана са Олд Трафорда.

Фудбал 02.12.2016 | 17:00
Мурињова цигла од злата у темељу Манчестер Јунајтеда...
Мораће Манчестер Јунајтед у јануару хитно да интервенише и потроши још на десетине милиона евра на појачања како би се спречила још једна сезона за заборав и како би славни клуб кренуо узлазном путањом и покушао да се врати у Лигу шампиона.

Ни доласци Муриња, најскупљег играча свих времена Погбе, фамозног ЗлатанаИбрахимовића и осталих скупоцених појачања нису унапредили Јунајтед, тако да су нове куповине неопходне. Поготово у одбрани и поготово после озбиљне повреде ЕрикаБаија.

Јунајтеду је хитно потребан штопер, а прва жеља тренутно је Виктор Ерик Линделоф из Бенфике. Почело је информацијама острвских таблоида којима се не може претерано веровати о интересовању Јунајтеда за суперталентованог Швеђанина, али последњих дана и најпоузданији острвски медији и извори са фудбалске пијаце тврде да је великан са Олд Трафорда у фокус јануарског прелазног рока ставио баш Линделофа.

Без обзира на промењљиве партије Рунија, Ибрахимовића, Погбе и осталих звезда у нападу Јунајтеда, сви проблеми у игри крећу од одбране. А она је далеко испод Мурињовихкритеријума и стандарда. Новајлија Ерик Баји је био једина светла тачка и крпио је многобројне рупе испред Де Хее, али је онда доживео тешку повреду колена због које ће одсуствовати до јануара. А кад се опорави иде на Куп афричких нација, што значи да Мурињона команданта одбране неће моћи да рачуна до фебруара.

Што значи да је Жозе у огромним проблемима и заглављен је са Џонсом, Смолингом,Рохом, Блиндом… Нико од њих не улива поверење нити може да замени Баија. Зато им је потребан Линделоф као хитна помоћ, али и још више као трајно решење у перспективи у тандему са Баијем.

Мурињо је Швеђанина желео још летос као резерву у случају да не доведе Баија. Када је купио штопера Виљареала, није одустао од Линделофа, али је пролонгирао тај посао и покушао у финишу прелазног рока да доведе неког искуснијег и јефтинијег штопера као привремено решење. Мете су били Фонте из Саутемптона и Гарај из Зенита али није дошло до реализације трансфера и Португалац је остао без жељеног појачања.

Што је значило да ће се озбиљније позабавити довођењем Линделофа у неком од наредних прелазних рокова. Актуелна ситуација диктира да то буде већ у јануару. Помињао се и Пепекао прелазно решење, али Мурињо нема дозволу од клуба да инвестира новац у нове ветеране већ само у пројекат подмлађивања екипе врхунским талентима око којих ће бити створен моћан тим.

Зато је Линделоф постао не само жеља, већ и приоритет Манчестер Јунајтеда.

Много тога ће завсити од последњег кола Лиге шампиона. Ако Бенфика против Наполија не оствари добар резултат и не пласира се у осмину финала, Линделоф ће добити зелено светло да иде уз адекватно обештећење. Висина би требало да износи око 30.000.000 евра. Ако Бенфика прође у ноакут фазу, онда ће Манчестер Јунајтеду бити теже да се докопа Швеђанина и вероватно ће и цена бити већа.

Мурињо је одушевљен Швеђанином који има 22 године. Брзина, скок, техничке могућности, физичке предиспозиције, одговорност у игри… Има све оно што Португалцу треба у расходованој одбрани Јунајтеда. Подсећа га на Рафалеа Варана који му је био прва мета, али штопер Реала остаје само сан. Једна од жеља је и Хосе Марија Хименес али и то је мало вероватна опција јер Атлетико не жели ни да чује за продају Уругвајца. ТакоЛинделоф остаје једино решење…

“Не желим да коментаришем разне спекуалције, али постоји конкретан интерес неких од највећих клубова Европе. Виктор је срећан у Бенфики, али као што знате дим обично претходи ватри”, рекао је Хасан Цетинкаја, менаџер који уз агенцију Фалија Рамаданија заступаВиктора Линделофа.

Мурињо је целе јесени слао сараднике на утакмице Бенфике како би гледали Линделофа и добијао је само позитивне и похвалне оцене. Португалац је импресиониран константним напретком Линделофа и жели већ у јануару да га капарише као што је то био случај саНемањом Матићем пре скоро три године када је пожурио да доведе Србина пред налетима конкуренције.

Мурињо планира да од фебруара упари тандем Баји - Линделоф који ће у наредних неколико година држати одбрану Манчестер Јуањтеда. У трансферу би требало да помогне и Линделофов земљак Златан Ибрахимовић. 

"Виктор игра сјајно, много је напредовао у Бенфики и шведској репрезентацији и преузима све више одговорности. Да ли је довољно добар за Манчестер Јунајтед? Мислим да је сазрео за велике клубове. На  њему је да одлучи и верујем да неће погрешити шта год да изабере",рекао је Златан. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар