Како зарадити 50.000 КМ за мјесец дана?

Како зарадити 50.000 КМ за само мјесец дана? Прво што требате урадити јесте насмијати се. Јако. И то не зато што је питање глупо - него зато што теоретски, не постоји прави одговор на то питање.

Свијет 28.11.2016 | 21:53
Како зарадити 50.000 КМ за мјесец дана?
Овим ријечима Даниел Ди Пјаца почиње своју причу коју је објавио на Бизнис Инсајдер порталу, гдје се потписује као њихов сарадник.

Његова прича је истинита - и он зарађује 25.000 долара мјесечно, користећи се само интернетом, а са свијетом је подијелио причу и неколицину корисних савјета како да и ви урадите слично или исто.

Он тврди да све што знате и радите можете уновчити на интернету. Али, прво што је потребно јесте да промијените сопствени начин размишљања. Морате објективно гледати ваше вјештине, искуства и поставити питање - да ли се оне могу уновчити, и која циљна група ће платити новац за оно што ви радите и што знате.

Да, увијек можете помоћи некоме - користећи до сада научено, а прелазак у фриленсере је први корак. Онда долази једна добра и једна лоша вијест.

Добра вијест је да се можете учланици на онлајн сервисе попут Фрееланцер.цом, Еланце или оДеск које вам дозвољавају да широј групи људи разних интересних сфера понудите ваше услуге, нађете прве клијенте, и почнете зарађивати новац брзо - чак иако сте потпуни почетник у овом бизнис сектору широких размјера.

Лоша вијест: Тржиште фриленсера је поприлично велико, а ако не знате шта радите - конкуренција вас може помести без проблема. Али, нека вас то не обесхрабри.

Ди Пијаца је за четири седмице зарадио скоро 50.000 КМ преко Еланцеа дизајнирајући једноставне Wордпресс wеб сајтове. Стратегије које је он користио се могу користити за било коју врсту посла којом се ви бавите, дакле не мора нужно бити везана за wеб дизајн или програмирање.

1. Истражите конкуренцију. Морате знати у шта се упуштате.
- Сазнајте које стратегије користи ваша конкуренција на тржишту;
- Како можете у потпуности бити независни и спремни за надметање с њима.

Да би нашли одговоре на ова питања - можете на поменутим порталима поставити лажни оглас, и провјерити какве ћете понуде добити. Онда знате које је тајно оружје ваше конкуренције.

2. Анализирајте резултате
- Примијетићете да више од 50 одсто понуђача за ваш лажни посао не говори енглески језик;
- Већина понуда је поприлично крута - без икаквог личног приступа.

То искористите као оружје у борби са конкуренцијом за бољу понуду.

3. Како букирати послове?
У мору фриленсера, ви се морате истицати како би добили посао. Потенцијалног клијента "бомбардујте" информацијама и дајте им довољно разлога да схвате да сте управо ви најбољи понуђач на тржишту. Докажите потенцијалном клијенту да вам је он приоритет број један.

Истражите клијента, погледајте колико често на сервисима дају понуде, колико су озбиљни. Код претходних корисника њихових услуга провјерите какви су као послодавци, шта воле, а шта не воле. Искористите и све личне детаље које можете пронаћи о њима.

4. Снимите видео
То користите као дио свог профила. Не треба бити дужи од 90 секунди. Довољно је само да се представите и појасните шта радите и како радите. Реците клијентима да им се свиђа њихов пројекат, јер је специфичан и слично... Подстакните их да вам се јаве како би закључили посао.

Након што урадите ово - остатак посла је поприлично једноставан. Ове методе шокантно добро утичу на клијенте, јер добију утисак да вам је истински стало до вашег посла и њих као клијената.

Даниел Ди Пијаца је оснивач Рицх20Сометхинг компаније, гдје редовно и пише о послу, како зарадити, живјети сретније. Послушајте његове савјете, можда вам се исплати.

(Н1)
(Фото: Н1)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Цхристиан Сwеден

28.11.2016 21:38

Лако је зарадити паре кад си окрузен висим средњим слојем, а како да зарадис од веома ниског слоја сиротиње???? Лако је напунити канту млијеком у селу гдје свако домацинство има 3 краве, а како то урадити тамо гдје 2 домацинства имају једну краву а осталих 18 нема ни једну??? Та филозофија није за Босну, то је ок за сведску гдје то постоји али не за Босну...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топаловићи

29.11.2016 06:37

Смрт је само сигуран посао.

Name

НИКАД БОСАНАЦ

30.11.2016 16:37

А за Херцеговину?

Name

Јован

28.11.2016 21:44

Постоји лакси пут. Уцланис се у неку опозициону странку. Потрудис се да те сниме са ТВ неколико пута. Мјесец дана пред изборе предјес у владајуцу странку и узмес 50000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јован

28.11.2016 22:30

Постовани Јоване,свака вам за Горског вијенца....одавно непроцитах ниста паметније...

Name

Миско

29.11.2016 05:47

Класицна дефиниција папка. Зацетник покрета папака је један локални доктор који је шему дјеловања развио до перфекције.

Name

Стевандиц

29.11.2016 22:53

Нисам ја оцију ми и фаце крмеце.

Name

Тосо

30.11.2016 14:06

Јоване цар си...

Name

Како? Лако

28.11.2016 21:52

Требао си се бавити организованим криминалом кад је било вријеме за то, потковати се, и данас бити угледни градјанин РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИРОМА'

30.11.2016 16:39

НИКАКО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЈП МУП-а РС

30.11.2016 16:56

Треба питати Лукачеву Специјану Јединицу Полиције. Они су махери за брзу зараду новца по друмовима Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јосе Делорме

18.04.2017 15:36

што ће примити кредит разбити застој који је изазвао банке, по одбијању вашег кредита апликација датотеке .да желе да добију кредит за реализацију својих пројеката; имамо значајан капитал давање уп: 1,000$ до 200.000$ као и за каматна стопа је између 2% у зависности од жељеног износа. Контакт: јоседелорме12@гмаил.цом

ОДГОВОРИТЕ