Млади воде Берковиће

Полагањем заклетве и потписивањем изјава одборника званично је формиран нови сазив Скупштине Берковића, једне од најмлађих Општина у Републици Српској.

Република Српска 28.11.2016 | 20:42
Млади воде Берковиће
Скупштина општине Берковића има 13 одборника, а већину на првој сједници чинили су СДС са седам и Социјалистичка партија са једним одборником, док је у опозицији СНСД са четири и ДНС са једним. Начелник Општине, 32-годишњи Ненад Абрамовић (СДС), имаће вјероватно најмлађи тим најближих сарадника у Републици Српској, сви су из СДС-а, што је, како каже начелник, потврда да вријеме те странке у Берковићима тек долази.

“Сва та три кандидата су из СДС-а. Бојан Самарџић је замјеник начелника Општине Берковићи, у претходном мандату био је менаџер Општине и има 29 година. Нови предсједник је Стефан Муратовић такође из СДС-а који има 29 година, потпредсјдник Скупштине Милан Пушић има 26 година, а када се томе дода да ја, као поново изабрани начелник, имам 32 године, видимо да су грађани рекли да нису у праву они који тврде да је вријеме СДС-а у Берковићаима прошло, оно тек сада долази”, рекао је Ненад Абрамовић, начелник Општине Берковићи.

Ови млади људи који су добили одговорност кажу да ће се првнествено борити за интересе омладине у Берковићема. “Ми као млади људи Општине Берковићи најбоље знамо и најбоље осјећамо проблме, тако да ћемо у будућем периоду знати шта треба да ријешавамо, којим проблемима треба да се бавимо и надам се да ћемо бити успјешни као што смо били на овим изборима”, истакао је Стефан Муратовић, предсједник Скупштине општине Берковићи.

“Знамо да је начелнички посао један од најтежих послова. Покушаћу да помогнем, надам се да ћу успјети, наравно до граница до којих могу. Долазим из Градске управе, вјерујем у добар рад и вјерујем да ћемо уз остали тим, који је заиста млад на шта сам и поносан, успјешно водити Општину”, нагласио је Бојан Самарџић, замјеник начелника Општине Берковићи.

“Општинска управа је релативно млада, ми најбоље можемо да осјетимо потребе младих људи и надам се да ћемо у најбољем могућем свијетлу да унаприједимо положај младих у Берковићима, да отворимо нова радна мјеста и пројекте у којима ће учествовати млади људи”, рекао је Милан Кулушић, потпредсједник Скупштине општине Берковићи.

Начелник Општине и његови сарадници истакли су и да нису заборавили старије генерације, политичаре и становнике Берковића, те да су њихови савјети увијек добродошли како би заједнички ријешавали све проблеме.



(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар