УИО БиХ: Усвојене измјене Закона о ПДВ

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ усвојио је данас измјене Закона о ПДВ-у које се односе на ослобађање од плаћања увозних дажбина при увозу робе у царинско подручје БиХ.

Босна и Херцеговина 28.11.2016 | 19:34
УИО БиХ: Усвојене измјене Закона о ПДВ
На овај начин врши се усклађивање са европским законодавством. Измјенама се овај закон усклађује и са новим законом о царинској политици БиХ.

Иницијатива неколико посланика Представничког дома Парламента ФБиХ да буде уведен ПДВ за игре на срећу није данас прихваћена на сједници Управног одбора УИО јер је приједлог таквог рјешења у супротности са европским директивама, саопштено је из Управе.

Управни одбор УИО БиХ усвојио је одлуку о утврђивању привремених коефицијената за расподјелу средстава са Јединственог рачуна за период октобар - децембар 2016. године, према којој ће Федерацији БиХ бити дозначено 64,29 одсто, Републици Српској 32,16, а Брчко дистрикту 3,55 одсто прихода.

Управни одбор примио је к знању извјештај о ревизији о финансијском пословању УИО за 2015. годину, а разматрана је и мјесечна информација о стању и активностима УИО гдје је истакнуто да су приходи од ПДВ-а у порасту.
 
(Срна)
(Фото: Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар