Видео - Дарко Лазовић: Како смо разбили Јуве...?!

Симеонеов „мали“ је на тату! После најбоље партије у дресу Ђенове и демолирања петоструког узастопног шампиона, играч са најбољим центаршутем у Серији А рапортира о дану за памћење у Лигурији.

Фудбал 28.11.2016 | 22:40
Видео - Дарко Лазовић: Како смо разбили Јуве...?!
То Јувентус није доживео у последњих десетак година... Да га неко тако испраши за полувреме и нокаутира га за само 45 минута, нису очекивали ни највећи антијувентини на "чизми". Наелектрисана Ђенова је шампионе брутално спустила на земљу и унела дозу потребне неизвесности у Серију А.

Грифони су пружили партију за памћење, одушевили крцат Мараси, а међу најбољим појединцима велике победе је своје име уклесао Дарко Лазовић. Некадашњи капитен Црвене звезде је до 68. минута (када је замењен), разарао леви бок Бјанконера, а ломљење кичме Алекс Сандру у погађање Симеонеа у трепавицу за 2:0 у 13. минуту је Јуве бацило нокдаун из којег се није подигао.

Дан после, Лазовић са остатком екипе ужива на ловорикама којима их засипа цела "чизма". Ђенова је спасла првенство, кажу неки италијански медији алудирајући да је Јувентус до сада изгледа нерањиво и супериорно.

„Не знам да ли смо спасли првенство, али осећај је прелеп. Победити шампиона на такав начин је нешто невероватно. Лично, мислим да је Јуве и даље најјачи и да је највећи кандидат за титулу. Можда ће првенство у наставку бити мало занимљивије, али најреалније је да Јувентус одбрани 'скудето'“, каже Лазовић за на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.



Лазовић истиче да није било неке посебне припреме за окршај са Бјанконерима и покушава да објасни фуриозно прво полувреме у којем је Буфон три пута вадио лопту из мреже.

„Припремали смо се као и за сваку другу утакмицу. Тако смо се спремали и за Милан који смо такође победили убедљиво. Знали смо да Јувентус као и сваки тим има неке слабе тачке и покушали смо да их искористимо. Можда смо их изненадили јаким темпом на почетку. Можда се и код њих осетио умор од напорних утакмица у досадашњем делу сезоне, али то не може да девалвира нашу победу и учинак“.

Поред три гола, утисак је да сте надтрчали Јувентус, да сте били бржи, јачи и конкретнији у сваком дуелу...

„Добро се тренира. Јурић је тренер који захтева жесток рад. Навикли смо, тако је било и код Гасперинија. А Јурић је Гасперинијев ђак и код њега је почео с тренерском каријером. Навикли смо на тај стил рада, одговара нам његов приступ и трудимо се да испоштујемо све што тражи од нас“.

Колики је подвиг дати три комада Јувентусу, толика је и врлина одбранити тај скор.

„И сами себе смо изненадили у првих 45 минута. Одиграли смо савршено прво полувреме и несвесно се повукли у другом што је и нормално са таквим резултатом против таквог ривала. Имате 3:0, а знате да је са друге стране Јувентус са најбољим играчима у Италији којем само један гол недостаје да се подигне. Да смо раније примили тај први гол, ко зна... Не би нам било баш пријатно јер су они били много офанзивнији у другом делу утакмице. Али успели смо да исконтролишемо ситуацију и сачувамо победу“.  

Док си био на терену, било је 3:0 и Ђенова је све држала под контролом. После гола Пјанићасе осетила мала паника, али сте сачували победу. На ТВ преносу је деловало да си љут приликом измене?

„Ма какви. Био сам љут што сам се пре изласка оклизнуо у једном дулу са њиховим левим беком и због тога ми је било криво. А што се измене тиче, осетио сам умор и тренер је проценио да нам је потребна свежа крв. Ни говора да сам био љут због измене“.

Итаијански медији су Лазовића оценили као једног од најбољих појединаца меча са Јувентусом. Само су двоструки стрелац Симеоне, те Ригони и Ицо боље оцењен од стране извештача Газете са јучерашњег меча. Оцена 7 је за италијанске стандарде јако добар рејтинг.

Имао си низ добрих потеза, али „ломљење“ Сандра и асистенција Симеонеу су можда и најлепши потез на утакмици.

„Добро се све наместило, значи ми та асистенција“, скромно констатује брзоноги Чачанин не желећи да свој потез истиче у први план.

Центаршут је био толико идеалан да је Ђованију Симеонеу само остало да „пољуби“ лопту. Раније си припремао шансе Паволетију, а сада Симеонеу који се показао као ефектније решење за твоје центаршутеве. 

„Он је још млад играч, а већ је показао колико је опасан. Невероватно је вредан и предан, упија све што му се каже. Поседује тај очев менталитет јер је велики радник. Израста у доброг нападача, а тек му је 21 година“.

Са 2,3 тачна центрашута по утакмици, Дарко Лазовић је лидер у италијанској Серији А. Други је Дани Алвес са 2,1, а иза њих су Каталди, Кандрева, Иличић Пјанић, Пероти... Био је заслужан и за трећи гол. После његовог корнера је Бурдизо надскочио одбрану Старе даме, а Ригонинатерао Алекс Сандра да затресе сопствену мрежу.

„Извођење прекида није ништа ново за мене. Изводио сам их у Звезди. У Ђенови углавном изводим корнере са десне стране, док левоноги играчи центрирају из левог угла. Драго ми је да смо после једног од мојих корнера постигли трећи гол“.

Можда прекиди нису новост, али позиција на којој играш јесте у односу на период у Звезди. Одговара ти место десног спољњег у формацији са тројицом позади.

„Већ сам се навикао. Има ту још ствари које могу да поправим и да напредујем. У Звезди раније нисам толико играо дефанзиву, сада је то једна од главних обавеза. Али не буним се. Трудим се да поправим недостатке које имам и временом ствари долазе на своје место. Могу ја још боље од овога. Само полако“.

Публика на Марасију је била егзалтирана. То је специфичан стадион у Италији...

„Заиста је атмосфера била за памћење. Мараси је баш акустичан стадион, а наши навијачи прилично страствени и пружају велику подршку. Мени је после Звезде и Маракане сваки стадион сличан, али без имало субјективности тврдим да је на Марасију једна од најбољих атмосфера што се тиче италијанских стадиона“.

Пре Јувентуса, последњу победу сте остварили против Милана. Такође код куће и такође са убедљивих 3:0. После тога си добио црвени картон у Емполију и уследила је криза која се поклопила са твојим одсуством.

„Било ми је баш чудно када сам искључен. Током каријере сам ретко добијао и жуте картоне... А онда смо везали неколико слабијих утакмица и нешто овако нам је било потребно. Међутим, и ова победа ће изгубити вредност, ако у четвртак не направимо добар резултат у купу. Прошле сезоне смо испали од трећелигаша и то не сме да нам се понови. А после тога иде јако важна утакмица са Кјевом. Морамо да освајамо бодове и против мањих клубова. Нису довољне само победе над Миланом и Јувентусом“.

Сада сте мирни у средини табеле, али невероватна Аталанта је вероватно свим у Италији звезда водиља да увек може боље.

„Ставрно немам никакво објашњење за оно што Аталанта ради. Погледам резултате и видима да су опет победили. И тако шест викенда заредом. Играли смо против њих, победили су нас, али нисам очекивао да ће ући у овакву серију“.

Логичан след догађаја би био да добијеш позив у репрезентацију Србије. Прошли пут када смо причали, рекао си да не желиш о тој теми за медије. Али игра као против Јувентуса је немогуће игнорисати.

„Искрен да будем, не оптерећујем се. На мени је да наставим да играм и ако позив дође, радо ћу га прихватити. Али не волим да причам о тој теми јер не одлучујем ја о позиву у репрезентацију. Све што могу је да наставим са добрим играма. То је оно што је до мене“,каже Лазовић.

Чачанин је овако добар фудбал играо можда још само током једног периода каријере кодРоберта Просинечког. На муке је тада стављао београдске црно-беле, а јуче су запамтили и торински.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар