АБА: Звезда за 15 минута до тријумфа у Стожицама!

Звездини витезови пробуразили Змајчеке! Кузмић доминирао у рекету, Јовић и Гудурић у шуту! Црвено-бели славили и једанаести узастопни пут у Јадранској лиги - 85:67!

Кошарка 28.11.2016 | 19:15
АБА: Звезда за 15 минута до тријумфа у Стожицама!
Тежак пораз од Ефеса је архивиран, а утеху је Црвена звезда нашла у Љубљани. У дворани Стожице, на месту одакле се готово већ четири године кући враћа са победом у џепу. Змајчеки су бљували ватру једно полувреме, али онда су поклекли под ударима шампиона, чији се победнички низ продужио и на једанаесту утакмицу - 85:67 (28:24, 15:17, 25:15, 17:11).

Црвеној звезди је за победу била довољна одлична игра Огњена Кузмића, који је утакмицу завршио са 20 поена и девет скокова, док су му подршку пружили Стефан Јовић са 15, односно Марко Гудурић са 14 поена.

Када вам је на другој страни терена српски и јадрански шампион, уједно и најмоћнији клуб у региону, потребно вам је много више од 25 минута добре игре да би се евеннтуално размишљало о великој победи. Притом, Олимпију је добрим делом вукао једино Брендон Џеферсон, за кога Звездина одбрана није имала решења у првом делу утакмице. Његових 14 кошева после две четвртине уносиле су одређени немир међу присталице гостујућег састава. Али, Дејан Радоњић и његов гранитни бедем успели су да изађу на крај са много већим именима од младог шутера Олимпије, чији се барут брзо поквасио. Тачније, после одличног првог полувремена Џеферсон је до краја утакмице успео да убаци још само четири поена, а праву замену није добио чак ни у Девину Оливеру и Николи Јанковићу. Урадили су све што су могли, али не и да задрже резултатску клацкалицу.  

Домаћин је у једном чудном мечу држао прикључак до средине треће четвртине, али су ’црвено-бели’ тада преломили сусрет и задржали максималан учинак.

С друге стране, Олимпија се помакла са последњег места и сада се налази испред Карпоша, са три тријумфа и седам пораза.

Прво полувреме обиловало је грешкама и промашајима, Словенци су у једном тренутку и преокренули, а актуелни шампион Јадранске лиге одржавао је резултат захваљујући Стефану Јовићу и Огњену Кузмићу.

Средином треће четвртине Гудурић и Симоновић су тројкама започели серију, па је Звезда врло брзо отишла на 15+ и потом рутински завршила меч у Стожицама.

Најефикаснији је управо био Кузмић са 20 поена и 9 скокова, Јовић је додао 15 уз 6 асистенција, док је Гудурић завршио меч са 14 поена, без промашаја за два.

У пораженом саставу најбољи је био Џеферсон са 18 поена и 5 ухваћених лопти, а по 12 су постигли Јанковић и Оливер.

Црвено-бели са 11. јадранском победом у џепу стижу у Београд већ у понедељак у вече, а од уторка се посвећују новом евролигашком изазову - дуелу против Жалгириса у хали "Александар Николић", заказаном за петак у 19 часова.

ОЛИМПИЈА: Барбарич 3, Оливер 12 (7 ск), Бубнич, Мулалић 5, Месичек 9, Пелко 6 (2/6 за три), Милошевић 2, Јанковић 12 (7 ск), Џеферсон 18 (5 ск), Јурчек, Млађан, Стопар

ЗВЕЗДА: Волтерс 4, Дангубић 9 (14 за три), Лазић 7, Симанић, Добрић, Симоновић 10, Џенкинс, Гудурић 14 (4 ас), Јовић 15 (3/3 за три, 6 ас), Кузмић 20 (9 ск), Бјелица 6.

ТАБЕЛА: Звезда 11-0, Будућност 10-1, Партизан 8-3, Цедевита 7-4, Игокеа 6-5, Мега Лекс 4-7, Крка 5-5, Задар 4-7, Морнар 3-8, ФМП 3-8, МЗТ 3-8, Олимпија 3-7, Карпош 2-9

Парови 12. кола: Задар - Карпош (петак), Игокеа - Морнар, Крка - Партизан, Цедевита - Олимпија (субота), МЗТ - Будућност, Мега Лекс - Цибона (недеља), Звезда - ФМП (понедељак)


Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар