Анализа: Ово је Силвиов план Б ако не дођу Кинези...

Берлускони са 100.000.000 евра и четири појачања гради Итало-Милан из снова! Само би Шпанац Сусо био “уљез”...

Фудбал 29.11.2016 | 20:30
Анализа: Ово је Силвиов план Б ако не дођу Кинези...
Долазак Кинеза је опет под знаком питања. Мистериозни бизнисмени са Далеког истока који се месецима најављују као нови власници Милина и чак су уплатили неку врсте “капаре” сада више нису тако сигурна опција.

Берлускони сада јавно истиче да је долазак Кинеза пролонгиран или да га можда уопште неће бити.  

“Знам каква је кинеска бирократија и колико је потребно времена. Зато сам причао са директорима у нашој компанији и сложили смо се да сачекамо још мало. Наравно, ако добијемо банкарске гаранције да кинески новац заиста постоји. Упознао сам лидера кинеског конзорцијума и он ми је оставио утисак поузданог човека”, рекао је Берлускони који тако подгрева сумње да се иза кинеске понуде заиста крије нека превара и да новац не постоји.

У случају да Кинези у децембру не преузму клуб, времешни газда Росонера је спреман да остане. Погтово сада када су резултати добри и када му је популарност скочила. После дуго времена, Милан има шансе да се пласира у Лигу шампиона што би био први корак ка финансијском опоравку славног клуба.

Римска Република тако данас пише да Берлускони има и план Б. А то је стварање свеиталијанског Милана о којем је и раније причао. Миланов тим састављен од младих Италијана је Берлусконијева тиха патња. Код Монтеле се назиру контуре тог тима саДонарумом, Де Шиљом, Ромањолијем, Локателијем… Ти играчи су недодирљиви.

“Одбио сам понуде за Де Шиља, Донаруму и Ромањолија. Желимо да градимо тим око њих тројице”, рекао је Берлускони.

Де Шиљо и Донарума имају уговор до 2018. године и с њима се већ увелико ради на продужењу сарадње. Поготово што је Јувентус на обојицу бацио канџе и жели да их преотме Милану. Блиндирање актуелних носилаца игре је приоритет, а потом следи друга фаза и довођење потребних појачања.

Република пише да је Берлускони спреман да инвестира 100.000.000 евра наредног лета у довођење четворице младих италијанских фудбалера.

Одакле Берлусконију паре ако је хтео да прода клуб јер више није могао да улаже? Од Кинеза!

Сино група из Кине која је најављивана као будући власник је већ уплатила 100.000.000 евра депозита који им неће бити враћен ако до јануара не уплате остатак новца и не преузму већински пакет акција. Како тај сценарио изгледа све сумњивије, Берлускони би добио 100.000.000 евра од депозита за довођење појачања.

И спреман је да их уложи у четворицу младих Италијана. Већи део би отишао на довођењеАндрее Белотија из Торина који је тек продужио сарадњу са Биковима, па цена не би била мања од 50.000.000 евра. Иако има откупну клаузулу од 90.000.000 европских новчаница. Преостале три жеље су фудбалери Аталанте: дефанзивци Калдара и Конти као и везиста Гаљардини.

У том случају, Берлусконију би се заиста остварио сан о Итало-Милану. Тим би изгледао овако:
Донарума - Конти, Ромањоли, Калдара, Де Шиљо - Гаљардини, Локатели, Бонавентура - Сусо - Белоти, Лападула.

Шпанац Сусо био био једини “уљез”…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар