Конча Буика: Са животом се треба суочити са осмијехом

Светски позната шпанска певачица Конча Буика одржаће вечерас концерт у Сава Центру, у оквиру светске турнеје на којој промовише актуелни албум "Вивир Син Миедо" (2015).

Забава 28.11.2016 | 09:53
Конча Буика: Са животом се треба суочити са осмијехом
Тамнопута "краљица фламенка" ауторка је девет од десет песама на албуму који прожимају реге, рага (рагга), фламенко, аренби (Р&Б), афробит и госпел.

"Желела сам већи бенд и да допрем до млађе публике. Албум је ињекција снаге слушаоцу да настави даље у животу, да заборави проблеме и препреке", рекла је Буика Тањугу у сусрет концерту. Славна певачица истиче да живети без страха је нешто што морамо себи понављати сваког трена.

"Са животом се треба суочити са осмехом, који отклања личне проблеме", сматра једна од најзначајнијих уметница "wорлд мусиц", специфичног гласа, харизме и снажне појаве.

На албуму "Вивир син миедо" Буика први пут у каријери пева више на енглеском него на шпанском језику, често мешајући оба што је природна последица деценије непрекидних путовања по свету.

"Језик је само оруђе које користим док певам. Осећам музику, осећам боравак на позорници. Покушавам гласом да изразим себе и срећу, радост, тугу, љубав, тако да нема много разлике између енглеског и шпанског", нагласила је она.

Буика је током година сарађивала са неким од најбољих музичара света, као што су Аноушка Шанкар, Сил, Нели Фуртадо, Пат Метени и Чик Корија, а међу најупечатљивијима је рад са култним шпанским режисером Педром Алмодоваром на филму "Ла Пиел Qуе Хабито" (Кожа у којој живим, 2011).

"Гледајући је како црпи из тако различитих жанрова и спаја их са таквом грациозношћу и спонтаношћу, не могу се отети утиску да јој предстоји светла будућност, док год сведочимо како бескрајно еволуира као извођач који не познаје границе", рекао је својевремено Алмодовар.


Б 92
фото:yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар