Трамп: Милиони људи су гласали нелегално

Новоизабрани амерички предсједник Доналд Трамп написао је на "Твитеру" да би добио више гласова од Хилари Клинтон у апсолутном поређењу "када би се одузели милиони људи који су гласали нелегално", али није предочио доказе о масовној превари.

Свијет 28.11.2016 | 08:19
Трамп: Милиони људи су гласали нелегално
Трамп, републиканац који је добио више гласова у Електорском колеџу и проглашен за побједника предсједничких избора, објавио је ову тврдњу у вријеме када кандидат демократа Клинтонова води по укупном броју гласова са предношћу од преко два милиона гласова.

Бројање још није завршено у најмногољуднијим државама, попут Калифорније.

Правни тим Клинтонове саопштио је јуче да је пристао да учествује у поновном бројању гласова у Висконсину, након што је то одобрила државна изборна комисија на захтјев Џил Стеин, кандидата Странке зелених. Трамп је рекао да је ова иницијатива "смијешна".

"Поред тога што сам убједљиво побиједио у Електорском колеџу, побиједио сам и по броју појединачних гласова ако одуземете милионе људи који су гласали нелегално", рекао је Трамп током боравка на Флориди.

Америчку предсједничку трку решавају чланови Електорског колеџа на основу резултата гласања у појединачним америчким државама, а не на основу укупног броја гласова на нивоу САД.

Трампу је за побједу на изборима било довољно 270 електорских гласова, а он их је освојио 306, док је Клинтонова добила 232.

Он је у наредној поруци на "Твитеру" написао да би му било много лакше да тријумфује и по укупном броју гласова да је водио кампању у само три или четири државе, умјесто у 15, колико их је обишао.

Неколико сати касније, Трамп је написао, без навођења доказа: "Озбиљна гласачка превара у Вирџинији, Њу Хемпширу и Калифорнији - па зашто медији не извјештавају о томе. Озбиљна пристрасност - велики проблем!" Клинтонова је побиједила у тим државама.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бице

28.11.2016 09:03

Ако Клинтонова доказе да је било лазирања и побједи онда Босњаци требају да доказу да су она и Це Гевара поријеклом из околине Кладусе.Обама је Босњак само мало преплануо.,а трнутно се немогу,осим миХајла сјетити ко је од знацајних јос Босњк.Да нисмо глупи овако и слицно овоме неби ни покусали говорити.Остај ми здраво глупи гладни народи,овце из торова

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

28.11.2016 12:13

Теско нама ако Клинктонуса побиједи доци це до тревег свјетског рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

28.11.2016 15:17

Ма неће Американци себи дозволити да и муж и жена буду предсједници и да то буде једина предсједничка породица а најгори од свих предсједника до сад.

ОДГОВОРИТЕ