Мистериозна смрт генија из Лознице

Урош је био миран, исправан, био је геније. Осим што је у том смислу био посебан, ни по чему другом се није издвајао. Никад не бих помислио да ће се убити.

Србија 27.11.2016 | 10:12
Мистериозна смрт генија из Лознице
Ово је јуче за "Блиц" рекао један од пријатеља Уроша Милановића (25), који се прије три дана убио скоком са литице на планини Гучево.

"Писао је књиге, био је посвећен науци. Дечко на мјесту, окружен пријатељима. Видио сам његово опроштајно писмо у којем не постоји ниједан конкретан нерјешив животни проблем због којег би дигао руку на себе. Али вјеровао је у живот послије смрти",
повјерава Урошев пријатељ.

Несрећни младић је са сестром живио у Крњачи, а његов пријатељ каже да је све пажљиво испланирао и да самоубиство није посљедица афекта.

"Родитељима је јавио гдје је УСБ са подацима, а ту је писало коме од пријатеља да пошаљу његове књиге. Опроштајно писмо је послао другу поштом. Све је испланирао, није било шансе да не реализује оно што је замислио. Јако тужно, сви смо у шоку", каже пријатељ.

Рукопис у опроштајном писму препознала је Урошева сестра.

Према непотврђеним информацијама, Милановић је аутобусом из Београда дошао до Бање Ковиљаче, али се није јавио родитељима који живе у Лозници. Убио се на мјесту где је одлазио када је долазио у завичај на одмор. Замјеник вишег јавног тужиоца Вера Пајдић је изјавила да је младић покушао самоубиство вјешањем јер је у близини пронађен кабл, а кад није успио, одлучио се да скочи са литице.



Милановић је сахрањен на лозничком гробљу.

Његово тијело из болничке капеле преузео је отац Драган, а погребним возилом пребачен је до вјечне куће. Велики број Лозничана опростио се од младића који је важио за узорног ђака, успјешног студента и стручњака за информационе технологије, а посљедњи поздрав минутом ћутања бившем ученику упутио је колектив ОШ „Кадињача“, на почетку програма поводом обиљежавања Дана школе.

Како је дан раније потврђено из Вишег тужилаштва у Шапцу, младић је прије скока покушао да се објеси, на шта је указивало пронађено покидано уже, а пошто у томе није успио, одлучио се за трагичан скок.

Младић је живио у Београду и радио као инжењер у Општини Стари град. Био је члан Демократске странке, а 2011. године побиједио је на такмичењу у бесједништву, посвећеном Зорану Ђинђићу, који му је био један од идола.



Извод из бесједе у 2011.

"Пуно је тога неправедног у овој нашој Србији. Гледам и чудим се, многи паметни људи се толико труде да побољшају ситуацију овде својим знањем, својим успјесима, својом жељом да допринесу другима. И онда у само једном тренутку, а тих једних тренутака је много, гомила убица и оних потенцијалних убица одлучи да 'прошета' градом и да нас брзином интернета представи као народ коме су на памети само нож и каменица".

(Блиц онлине)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

:-((

27.11.2016 10:21

Тужно је када млад човјек дигне руку на себе,то што је он био веома интелигентан и сви остали епитети не значи да није могао обољети од тешке депресије.Како је човјек са 25 година доспио у тако тешко стање можемо само нагађати. Можете разговарати са човјеком који је психички"потонуо" а да то и не примијетите.Ја купујем од човјека ауто,фин углађен господин,ради у иностранству,договарамо детаље за ауто које му је код куће,даје ми број телефона,сутра дан зовем човјека,јавља се његов рођак,тражим човјека по имену,са друге стране добијам информацију"он је се синоћ објесио",био сам шокиран.Ово је жива истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

давидБЛ

28.11.2016 09:32

Да. јако тузне прице, али да ли је у питању "депресија" појам који се појавио релативно скоро у насем друству, а поизвод је запада, или је несто друго у питању код ових слуцајева стварно је теско реци?! Многи це реци да је ситуација у друству крива сто све висе има суицида, мозда је и то један од разлога, али не вјерује.... Имате Јапан, који је по броју самоубистава "први" у свијету, а економски међу најразвијенијим земљама, па трагом тога.. теско питања, али прије свега тузно...

Name

РЕ

28.11.2016 12:08

" "депресија" појам који се појавио релативно скоро у насем друству, а поизвод је запада" Одавно не прочитах веће небулозе,свашта xД, шта пишеш ти човјече?

Name

горан

28.11.2016 18:51

Занимљиво оно о депресији као 'производу запад' А постоје записи да су у Кини људи лијецени од депресије прије неколико хољада година. Бас се питам гдје је тада био тај 'запад'

Name

ста све

28.11.2016 11:50

Не задеси спрског мускарца. Скорасњи рат, немастина па затим сурови капитализам, насилана глобализација и да не казем да све и један тренд који се појави у свијету буде одмах прихвацен код нас. Сваке године нас је све мање посла нема јер нас убија страни увоз и не могуцност извоза јер кад погледате ми сво окрузени са свих страна. Сколе костају и превисе кад рацунамо да нико нема посла да бих отплацивао. Зене хоце да се скупо продају и да радају сто мање дјеце и то сто богатијим мускарима. И ода вам неко доде да соли памет како је то увјек тако било и да вриједи да се борис за несто јер мозде негдје у далекој будуцности це бити добро а године иду и не могу да се врате. Ето рекао сам своје ал нека за 7 дана сви це ово да забораве јер хеј нова година је нецес сад да узмес да несто планирас остави то за сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

избори

28.11.2016 19:28

Хема од кукњаве ништа, устанеш и бориш се пторив свих тих ала, ма колико изгледало неизводљиво...живот је чудо.

Name

Цхристиан Сwеден

28.11.2016 21:31

Обустави сав тај толики страни увоз, затим прихвати да ниста нецес да извезес, схвати да ти је народ сиротиња која зели да бјези па пусти да направе зид око тебе, и дефинитивно се одрекни свих кредита који се нуде, а без устезања одхмах исплати сто дугујес, па цак ако то знацило продају све имовине владе Србије на Косову и признање Косово ако је то довољно да се подмире дугови. Затим након годину дана сједи и види докле си догурао и тек колико људи обицних се претворило у лопове јер једино тако могу да презиве, отимајуци од других

Name

Бансхее

28.11.2016 23:36

Паметан и врло лијеп момак био. Са перспективом! Али ... има нас још таквих, само нисмо спремни на суицид без обзира на све. Нека му је боље тамо горе, на небу, надам се! Сућут фамилији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

28.11.2016 23:47

Нека му је вијецна слава!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док је у дсу..

29.11.2016 01:55

Нек ти је лака земља дјецко. Мозда истина је сада пред тобом..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеницно

29.11.2016 06:02

У Свајцарској, једној од најразвијених земаља на свијету. годисње себи одузме зивот око 1000 људи. Како то објаснити, осим директним производом система који се популарно назива "глобални либерал капитализам". У развијеним земљама људи су окренути материјалним вриједностима, а не једни другима сто би требало да буде природни нагон. Код нас у Србији, и осталим дрзавама тзв. "транзиције", проблеми су сасвим други, али све је везано за "глобални либерал капитализа"

ОДГОВОРИТЕ