Видео - Клоп се наљутио: Престаните више да ме питате о Џерарду!

Ако је био добар играч, не значи да ће бити добар тренер! Тренер Ливерпула отоврено о клупској легенди и његовим шансама да седне на клупу Црвених једног дана.

Фудбал 26.11.2016 | 22:00
Видео - Клоп се наљутио: Престаните више да ме питате о Џерарду!
Вест, затим њен ехо, о завршетку професионалне каријере Стивена Џерарда одзвања Енглеском. Углавном се чују позитивни коментари, емотивне поруке, али изгледа да се не свиђа свима у Ливерпулу што је информација о легендарном капитену засенила дешавања у такмичарском погону Црвених.

На пример, тренер Јирген Клоп никако не може да се сагласи што га новинари и јуче и данас заспиају питањима о томе шта би чувена „осмица“ могла да ради даље. Стога се прописно изнервирао на данашњој конференцији за медије, замеривши појединим извештачима што наслове покушавају да граде на основу онога што би Немац рекао о бившем репрезентативцу Горди албиона.

„Он је врхунски фудбалер. Није важно шта ја мислим, већ да људи мисле о њему. На то, апсолутно, немам утицај. Видео сам га само једном уживо како игра, било је то кад сам са Борусијом гостовао на Енфилду у пријатељском мечу пре две године, изгубили смо 0:5. Није то било баш моје најбоље искуство у фудбалу. То је све“, подсетио је Клоп.

Затим је умало поскочио из столице:

„Престаните да користите мене за прављење прича о Стивену Џерарду. Нисам вам потребан за то. Ако желите да пишете нешто о њему - пишите. Заслужио је. Само немојте моје име да користите, јер немам представу шта бих вам рекао на ту тему“.

Доста се прича о томе да би управо Стивен Џерард могао да наследи Јиргена Клопа на клупи Ливерпула. Једног дана...

„Волим га, даћу му сваку врсту помоћи. Ако жели. То је тако сто одсто. Што се свега осталог тиче, прекините да причате о овоме на овом месту, јер тако не можете да помогнете ни Стивену, ни мени. Зато, зашто уопште причати? Има ли још питања на ову тему“, уз смешак је завршио Јирген Клоп.

Ево како је то изгледало...



Мало раније, био је мирнији и разложнији. У разговору са Ливерпул Ехо подсетио на своје почетке тренерске каријере и рекао да како би за Стивена Џерарда било најбоље да своју гради далеко од очију јавности.

„Да сам тренирао го голцат у мојим првим годинама у Мајнцу нико то не би видео. Наравно, нисам то радио. Кад људи прихвате да ћете грешити то вам доста помаже. Најбоља ствар је што сам могао да научим све, јер сам радио и добре и лоше ствари. Нису ме сваки дан запиткивали „хеј, како си?“. Већину времена нико није долазио да гледа наше тренинге, морали смо да се боримо да бисмо привукли пажњу навијача. Посебно у Мајнцу.

На пример...

"У Манчестеру се Рајану Гигсу дешава нешто слично што се овде дешава Стивену Џерарду. Зато се питам: Где ће Гигс следеће да ради?. Ако желите да такве легенде једног дана видите на клупи морате да их пустите да раде, али да их не посматрате кроз призму какви су играчи били. То вам је савет од једног просечног фудбалера, какав сам ја био“.

Уследило је појашњење, на примеру из Клопове отаџбине.

„Није Енглеска једина држава која се суочава са овим проблемом. Нису сви из тима који је одвео репрезентацију Немачке до титуле првака света 1990. године постали тренери. Неки су покушали, али не сви из тима. Једна је ствар бити квалитетан фудбалер, потпуно друга бавити се струком. Да помаже - помаже. Мени је то недостајало, јер нисам био неки фудбалер. То, опет, не значи да не разумем игру“, оценио је Јирген Клоп.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар