Први тамнопути играч у репрезентацији Србије?!

Џејсон Продановић налази се на списку играча које ће селектор проверити ових дана у Старој Пазови и, ако задовољи, биће уведен у систем ФСС.

Фудбал 25.11.2016 | 22:30
Први тамнопути играч у репрезентацији Србије?!
Млади, 16-годишњи Џејсон Продановић, могао би да постане први тамнопути репрезентативац Србије у фудбалу уколико се, пре свега, појави, а потом и задовољи на предстојећем селективном кампу у организацији ФСС.

Српска "Кућа фудбала" одлучила је да велики број талентоване деце која вуку корене из наше земље, а живе и тренирају у иностранству, окупи на кампу који ће од 29. новембра до 1. децембра водити селектор кадета, играча рођених 2001. и касније, Владимир Јешић.

Он је направио списак од 24 играча који ће се окупити у Старој пазови и потом одиграти контролне утакмице против одговарајућих селекција Фудбалског савеза Београда и Фудбалског савеза Војводине.

"Позив за ове провере добили су први пут и наша деца која су рођена и играју у иностранству, а све у складу са стратегијом спортског сектора ФСС на челу са директором Гораном Буњевчевићем, координаторима и селекторима млађих селекција, да они најталентованији из дијаспоре добију прилику да се наметну и обуку дрес земље својих родитеља и предака", наводи се на порталу ФСС.

Џејсон Продановић почео је да се бави фудбалом у Борусији Дортмунд за чији је У14 и У15 тим наступао у сезонама 2013/14 и 2014/15, после чега се преселио у Рот Вајс Есен, где је члан У16 селекције и најбољи стрелац тог тима у досадашњем току регионалне лиге за овај узраст.

Продановић (16, 172 цм, 68 кг), као крилни нападач, постигао је четири гола уз једну асистенцију на девет наступа за Рот Вајс Есен, који има скор 3-1-6.

Рођен је 28. маја 2001. године.

Ево и комплетног Јешићевог списка

Голмани

1. Крстовић Лука (Црвена звезда)
2. Ћетковић Никола (Спорт тим, Бањалука)

Одбрана

3. Ђорђевић Вељко (Чукарички)
4. Станишић Никола (Звијезда 09 Станишићи)
5. Дукић Матеја (Чукарички)
6. Ћорковић Иван (Телеоптик)
7. Ераковић Страхиња (Црвена звезда)
8. Балаж Бојан (Телеоптик)
9. Честић Сава (Шалке 04)
10. Тривунић Давид (Карлсруе)

Средина терена

11. Павловић Лазар (Телеоптик)
12. Новаковић Мартин (Телеоптик)
13. Ћорић Никола (Чукарички)
14. Ружичић Срђан (Спорт Тим)
15. Радојичић Стефан (Чукарички)
16. Савић Драгољуб (Војводина)
17. Јочић Богдан (Црвена звезда)

Напад

18. Јакшић Богдан (Телеоптик)
19. Великић Лука (Црвена звезда)
20. Фреи Филип (Цирих)
21. Рукавина Давид (Звијезда 09 Станишићи)
22. Продановић Џејсон (Рот Вајс Есен)
23. Видосављевић Милутин (Чукарички)
24. Ђермановић Јован (Штутгарт)

Коментари / 0

Оставите коментар