СЛС - најава: Партизан чека Напредак, Звезда у Милановцу...

Утакмицама 17. кола наставља се фудбалско првенство Србије, а први меч на програму је у петак, када ће Партизан дочекати Напредак из Крушевца.

Фудбал 25.11.2016 | 12:30
СЛС - најава: Партизан чека Напредак, Звезда у Милановцу...
Партизан ће од 17 часова у Хумској играти против Напретка и покушаће да оствари 10. победу у последњих 11 утакмица у првенству, односно четврту узастопно, којом би задржао друго место на табели.

У прошлом колу Партизан је победио Бачку са 1:0, а Напредак је истим резултатом изгубио у Београду од Црвене звезде и прекинуо низ од шест победа.

То ће бити трећи дуел Партизана и Напретка у овој сезони. У првом делу првенства у Крушевцу је било 2:1 за домаћи тим, а у шеснаестини финала Купа Партизан је у Београду победио са 3:1. Екипа из Крушевца везала је три победе на гостујућим теренима.

Партизан је други на табели са 35 бодова, колико има и другопласирана Војводина, а Напредак је четврти на табели са четири бода мање.

Остале утакмице 17. кола играју се у суботу, а водећа Црвена звезда од 15 часова игра у Горњем Милановцу против Металца и покушаће да оствари четврту узастопну победу како би задржала најмање шест бодова предности у односу на пратиоце. Металац је везао три утакмице без пораза и заузима осмо место на табели са 22 бода.

Фудбалери Војводине од 13 часова играју на гостујућем терену против Бачке и желе победу како би задржали корак са Партизаном. Екипа Ненада Лалатовића везала је две победе, док је Бачка у последњих пет кола освојила само бод и претпоследња је на табели са 11 бодова.

У градском дербију Рад ће дочекати Вождовац и покушаће да прекине низ од три утакмице без победе. Вождовац у утакмицу улази охрабрен победом у прошлом колу против Спартака (2:0), којом је прекинуо низ од пет пораза.

Рад је 10. на табели са 19 бодова, а Вождовац на 11. месту има два бода мање.

Нови Пазар ће од 13 часова на свом терену играти против Јавора и покушаће да прекине низ од пет утакмица без победе, током којих је освојио само бод, док екипа из Ивањице жели да настави низ од пет утакмица без пораза, односно три узастопне победе.

Раднички ће у Нишу од 13 часова у дуелу са Спартаком покушати да прекине низ од два пораза, док Радник у исто време у Сурдулици против Чукаричког жели да прекине низ од три пораза у лиги.

Младост од 13 часова дочекује Борац и покушаће да оствари добар резултат и остане у горњем делу табеле. Екипа из Чачка није победила у последњих 10 утакмица, везала је четири пораза и последња је на табели са осам бодова.

Парови 17. кола Суперлиге Србије:

петак:
17.00 Партизан – Напредак

субота:
13.00 Младост – Борац
13.00 Нови Пазар – Јавор
13.00 Бачка – Војводина
13.00 Раднички – Спартак
13.00 Радник – Чукарички
13.00 Вождовац – Рад
15.00 Металац – Црвена звезда

Табела: Црвена звезда 41, Партизан 35, Војводина 35, Напредак 31, Младост 28, Раднички 27, Спартак 22, Металац 20, Јавор 20, Рад 19, Вождовац 17, Чукарички 16, Радник 15, Нови Пазар 12, Бачка 11, Борац 8.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар