Нема политичке воље у борби против корупције

Корупција спречава све начине уз које би БиХ могла да се развија, на којима би се јачала економија у БиХ и смањивало сиромаштво, изјавио је министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић, гостујући у емисији „Пулс“ БН телевизије.

Република Српска 24.11.2016 | 22:59
Нема политичке воље у борби против корупције
Корупција је ушла у све сфере друштва у БиХ, она није од јуче, у посљедњих 30 година све је израженија, постала је дио система и начина живота.

„Не постоји политичка воља за борбу против корупције, не постоји потпуно политичко опредјељење, јер су  се политичке елите у протеклих 20 година дубоко инволвирале у највеће криминалне активности“, каже Мектић и додаје:

 „Те политичке елите су лично себи, свом окружењу и тајкунима омогућили енормно извлачење новца из јавног сектора преточивши га у приватне џепове и сваки покушај стварања амбијента за борбу против проблема корупције носи чињеницу да ће те политичке елите изгубити моћ и доћи ће питање одговорности и полагања рачуна.“

Кључни проблем је у правосудним институцијама, подвукао је Мектић.

(БН телевизија)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

бајке

24.11.2016 20:38

Политицка воља је једино од стране СДА да суд бих процесуира србе за ратне злоцине. То и јесте сврха суда бих и његово постојање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст Мектицу

24.11.2016 22:04

Па ево похапсили су у Орасју људе који су водили најстраснији устаски логор.Онај гдје су Србе набијали на колац,пекли на разњу.Ја се не сјецам да је прије било таквих хапсења.А исто тако су ухапсили и Алијиног ратног министра Делимустафица.Само је проблем сто ови који коментарису и не сјецају се рата и ко су били ти људи.Ал' нека се лапрда.Свака цаст Мектицу, напокон да се несто ради.

Name

ннн

24.11.2016 20:42

Засто СИПА не направи акцију хапсења, једно јутро све похапсити а ако неце тузиоци да раде онда и њих похапсити, исто тако и судије. Све осудити на дугогодисњу робију! Послије би све исло лаксе, такодје то би био примјер и будуцим генерацијама да се криминал не исплати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбо Фолк

24.11.2016 21:15

Гдје ти зивис.Заборављас да је ово ,,Нагорно Карабах,,.

Name

Нада задња умире

24.11.2016 22:06

Зато сто тузиоци по закону могу да одговарају само дисциплински, а не кривицно, за свој рад.Застицени су као поларни медвједи.Тако да Мектицу свака цаст на упорности,али бојим се да јурисас на вјетрењаце.Ако успијес несто да урадис, требамо ти споменик дици.

Name

Драган

24.11.2016 20:52

Докле Власт дизе Кредите и финанцира своје странке и уцврсцује се све висе на власти,бојим се да цемо све висе тонути у безнадје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

24.11.2016 21:00

Послије велике побједе над терористима ред ти је министре да савладаш и корупцију. Свака част, ти си човјек од ријечи и дјела и најбољи си министар у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беган Дуро

24.11.2016 21:04

Свака вам цаст за овог господина сто сте бас њега позвали као госта.Иритирају ме неки коментари,који говоре против њега,али то је право сваког цовјека да казе своје мисљење.Да нам је висе Мектица и Саровица пуно би боље зивио народ у Босни и Херцеговини и нормално у ентитетима.Ја лицно,а вјерујем да вецина људи кад би имали прилику да гласају да ова два господина буду предсједник и подпредсједник дрзаве да би гласали без размисљања.Јос вам једном хвала на ваком поклону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

25.11.2016 09:50

Криминални смо сви и ми сто не реагујемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шупља Прича

25.11.2016 11:59

Наравно да нема. Политиче воље неће ни бити све до оног момента док политичари не почну нестајати под окриљем ноћи. Мислим на физички нестанак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокорин

25.11.2016 12:41

„Не постоји политичка воља за борбу против корупције, не постоји потпуно политичко опредјељење, јер су се политичке елите у протеклих 20 година дубоко инволвирале у највеће криминалне активности“, каже Мектић и додаје:" Ово казе Мектиц. Па зар није судство и тузилазтво одвојено и независн од политике. По Мектицу би то изгледало да неки тузилац или судија цека на "политицку вољу" неког политицара или неке политицке институције. Постоји устав на основу којег су донесени закони . А, а ко се ти закони не постују, онда је питан тузилац, па онда судија. Мој професор је говорио, "гдје нема тузиоца, нема ни судије". Мектиц је министар сигурности, и не би смио реци "нема политицке воље". То је флоскула са којом скоро сви млате. Прилицније би било да је рекао "имамо непрофесионалне тузиоце и судије који су под утицајем политицара".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав Мектић

25.11.2016 13:05

Ти причаш о нормалним политичарима и друштвима. Код нормалних држава се аномалије рјешавају еволуцијом а код примитиваца,као што смо ми,једино револуцијама.

Name

Замка

25.11.2016 12:54

Како је "савремео" друштво направило замку за нормалне људе,некадашње болеснике,убице,разбојнике,сецикесе,психопате,оцеубице,чедоморце и моралне наказе,пререгистровавши лудаке да се данас зову политичари.

ОДГОВОРИТЕ