Мурињо: И Сер Алексу је требало неколико година...

Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо рекао је да је и серу Алексу Фергусону било потребно време да постане најбољи тренер у историји Премијер лиге.

Фудбал 26.11.2016 | 12:00
Мурињо: И Сер Алексу је требало неколико година...
Мурињо, који је преузео Јунајтед на почетку сезоне, нема довољно добре резултате, због чега је све већи притисак навијача највећег енглеског клуба.

Међутим, Португалац истиче да је процес стварања тима дугачак и да не треба по сваку цену тражити резултате.

„Најбољем менаџеру у историји Премијер лиге било је потребно неколико година да би изградио тако успешан период. Ако је најбољем било потребно толико време, то значи да је и нама осталима. Посао је очекивано тежак, нисам очекивао да буде лако. Рекао сам да ћу покушати да освојим Премијер лигу, али у исто време сматрам да сам ризиковао тиме што сам рекао“, истакао је Мурињо.

Португалац је истакао да жели да тренира Јунајтед и након трогодишњег уговора.

„На почетку сам уговора, на почетку сам процеса. Идемо корак по корак. Ако ме питате да ли бих желео да будем успешан у ове три године, да ли бих волео да останем дуже од три године, одговор је да. Разлог је то што сам у клуу у којем желим да будем. Волео бих, али морам то да заслужим. Видећемо развој резултата, а ако клуб једнога дана мисли да сам заслужио да останем, бићу веома срећан и поносан. Тек сам на почетку“, додао је менаџер ’Црвених ђавола’.

Упркос времену које је потребно да се сложе коцкице, некадашњи тренер Порта, Интера, Реал Мадрида и Челсија жели да оствари запажен успех ове сезоне.

„Трогодишњи уговор који сам потписао ми даје времена да дођем тамо где желим да будем. Не своди се све на прелазни рок, није све у томе. У питању је однос са играчима, разумевање играча, тога да играчи разумеју мој карактер као менаџера. Да се развију индивидуалне рутине, динамика рада... То мора да буде кључ, све лежи у томе. Али ако ме питате да ли чекам трећу годину свог уговора да остварим резултате, одговор је не. Не чекам. Покушаћу да дам све од себе како бих одмах имао резултате“, закључио је Мурињо.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кум

26.11.2016 13:10

Само сто си ти у првом прелазном року потрошио лове као Фергусон у првих 7 година! То је разлика измедју твог начина и његовог. Он ствара,и зато је највећи,а ти купујеш. Али једно је ипак у праву,треба га пустити да ради,макар 2 године,па онда давати оцијене. Али,истина је да задњих 5-6 год само причаш,а резултата НЕМА!

ОДГОВОРИТЕ