Нисам могао више себи да признајем осредњост!

Стивен Џерард потпуно искрено и без трунке сујете објаснио је због чега је одлучио да заврши фудбалску каријеру. Јер, када сте годинама на врху све испод тога је као увреда.

Фудбал 25.11.2016 | 13:00
Нисам могао више себи да признајем осредњост!
36 година. 19 професионалних сезона. 750 мечева за Ливерпул. Скоро 200 голова. Титула првака Европе. 114 наступа за репрезентацију Енглеске. Авантура у Холивуду. Крај.

Најбољи стрелац "редса" у евро-куповима са 41 голом и дугогодишњи капитен славног клуба, Стивен Џерард, одлучио је данас да заврши велику каријеру.

Објаснио је и због чега.

"Очигледно, постоји неколико разлога. Прво, постајет свесни да се ближите крају јер тело почиње то да вам говори, болови и упале су чешћи него иначе. Стога, мења се и осећај који доносите са собом на терен, чега сам био свестан у последњих неколико година током којих сам препознао да полако успоравам и губим део онога што сам имао".

"У суштини, не могу да пружим више оно што сам некада пружао и то је прешло у фрустрацију у последње време. И, на крају, одлучио сам да послушам људе, веома важне људе за ову игру којима безрезервно верујем и које веома поштујем, који су ми говорили да увек треба отићи пре него што се потроши и то мало што је остало. Важно је да никада не прекорачиш гостопримство које ти је пружено и играш предуго до тачке када постанеш предмет сажаљевања".

"Имам осећај да та граница није далеко и да је баш зато сада право време".

Џерард није одбио само идеју да појача неколико европских клубова, већ и да постане одмах менаџер МК Донса, који су га чекали недељама. За ту понуду рекао је да је дошла прерано за њега, али оно што није је ТВ каријера. Он ће се одмах придружити "крем дела крем" екипи на енглеским каналима, где га чекају дугогодишњи саиграчи, али и ривали из Манчестер јунајтеда, Арсенала, итд.

"Није се догодио тренутак када сам одлучио да завршим, био је то дуг период размишљања нарочито у последња три четири месеца у Л. А. Галаксију, када сам био пречесто повређен. Нисам осећао ону своју жустрину, као некада. Утакмице су постале све захтевније за мене, нарочито када смо играли на високој надморској висини или када је било вруће или влажно. Путовања су такође утицала на мене, тако да је пресудан био цео један период, не један тренутак".

"У последњих шест месеци често се догађало да ми први утисак после утакмице буде да нисам играо добро данас или да је онај други момак био бољи од мене, а није ми се допадало да то стално говорим себи. И због тога, понављам, ово је право време".

Иако је каријеру завршио као играч Галаксија, сви ће га памтити по 17 година у Ливерпулу.

"Ливерпул је за мене читав свет. Одрастао сам навијајући за клуб, велики део моје породице су 'редси'. Због начина на који ме је клуб, од најмлађих дана, формирао у пристојну особу и доброг фудбалера бићу заувек захвалан".

"Сада, када је готово, радујем се што ћу радити за БТ Спорт и покривати Лигу шампиона и Премијер лигу. То је нешто што сам желео да радим од дана када сам се вратио у Енглеску. Али, у будућности, дефинитивно маштам о томе да постанем менаџер или асистент менаџера и будем поново активан у свлачионици. Но, до тада, чека ме још много, много година. Сада је најважније да се концентришем на БТ и искористим ову прилику да стекнем драгоцено искуство", рекао је Џерард.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар