Видео: КРАЈ! Поздрав, капитенчино!

Неће наставити да игра фудбал. Тако је одлучио. Данас је окончана једна велика каријера.

Фудбал 24.11.2016 | 23:50
Видео: КРАЈ! Поздрав, капитенчино!
Крај!

Тако је преломио.

Легендарни енглески фудбалер, икона и бивши капитен Ливерпула, један од најпопуларнијих фудбалера света у већем делу живописне каријере и само један од бројних неостварених енглеских репрезентативаца - Стивен Џерард - саопштио је данас да је завршио играчку каријеру.

Џерард (36) играо је за Ливерпул 710 пута и освојио осам трофеја од којих је најзначајније освајање Лиге шампиона. За енглеску репрезентацију је играо 114 пута чиме је четврти на листи енглеских фудбалера.

Последње две сезоне је играо у ЛА Галаксију с којим је прекинуо сарадњу ове јесени, па се спекулисало да би могао да поново заигра у неком европском клубу, али и да почне тренерску каријеру.

"После недавних медијских спекулација о мојој будућности, могу да потврдим повлачење из играња професионалног фудбала", навео је Џерард у саопштењу.



Он је рекао да је имао "невероватну каријеру" и да захваљује на сваком тренутку проведном у Ливерпулу, енглеској репрезентацији и ЛА Галаксију.

"Као тинејџер сам испунио сан из детињства облачењем чувеног црвеног дреса Ливерпула и када сам дебитовао против Блекбурн роверса у новембру 1998. нисам ни могао да замислим шта ће уследити у наредних 18 година", навео је Џерард.



Он је рекао да је поносан на 700 утакмица одиграних за Ливерпул и што је учествовао у освајању Лиге шампиона 2005 године.

Џерард је ове недеље одбио да као тренер преузме МК Донс у трећој енглеској лиги, наводећи да је прерано, а спекулише се да би могао да добије неку улогу у Ливерпулу, клубу у ком је желео и да заврши каријеру, али су им се путеви разишли на последњој раскрсници.

Џерард ће остати упамћен вероватно као најбољи и најпознатији фудбалер који је наступао у Премијер лиги, а који није успео да освоји титулу првака Енглеске.

Поздрав, капитенчино!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар