Видео - Вучелић: На нападе одговарамо резултатима!

"Сви играчи у власништву Партизана. Дуг ће вероватно бити смањен. Нарушен углед клуба, али стижу нови спонзори. Вратити навијаче..." , прочитајте о чему је говорио председник Партизана Милорад Вучелић.

Фудбал 25.11.2016 | 11:30
Видео - Вучелић: На нападе одговарамо резултатима!
Председник Партизана Милорад Вучелић гостовао је на клупској телевизији и одговарао на актуелна питања.

Први човек црно-белих причао је о чувеној Омладинској школи, изградњи интерната, дуговима, спонзорима, спортском новинарству у Србији, али и о "случају мајице".

"Врло је значајно то што претходних годину и по дана у Партизану није било никаквог хаоса. Постојао је неред око клуба, али је у самом Партизану био висок степен реда и успешности вођења и то га је красило. Проблематичних ствари није било под принудном управом и радном групом после одласка председника Поповића", рекао је Вучелић за Партизанову телевизију.

Од када је именован за председника Партизана обавио је разговоре са свим секторима у клубу.

"Са спортским сектором смо прво сели разговараили о екипи, атмосфери и будућности. Као што се види, имамо добре резултате и то је, да будемо реални, наставак серије. Одржао сам састанке са свима у клубу, а посебно наглашавам два дужа разговора са Омладинском школом, где смо претресли питања и већ теку припреме за стварање буџета за наредну годину. На мој изричит захтев ми ћемо сутра са Бошњаком потписати уговор, како бисмо избегли случајеве као са Пантићем и Живковићем", рекао је Вучелић и додао да Партизан завршава папирологију око изградње сада већ чувеног Интерната.

Председник Партизана најавио је почетак изградње Интерната за децембар месец.

"Мање више папири и докуметнацију су окончани, остају још детаљи".

Дуговања?

"Морам да кажем да се јављају дуговања из претходних времена. Она нису била запостављена ревизијама, него једноствано стижу и морамо да их рашчистимо", наставио је Вучелић о проблемима.

Први човек клуба нагласио је да су најмања дуговања направљена од 2015. године до данас.

"По мојим садашњим увидима дуг Партизана неће бити повећан, већ ће бити смањен. Ангажовали смо се око спонзора, како би потписали неке нове уговоре. Све што се дешавало око Партизана у медијима донело је штету угледу и зауставило је одређене спонзоре да дођу у клуб. Обавили смо разговоре са страним партнерима и то ћемо наставити да радимо."

Поделе у Партизану... Како вратити легенде и јавне личности у клуб?

"Учинићу све напоре да те људе или барем већину вратим у Партизан. Један од наших главних задатака је враћање публике на стадион. Све што се дешавало одразило се и на посету. Ми то морамо да обновимо, јер у односу на нашег главног ривала ми имамо знатно мање публике на стадиону."

Мало се ситишала ситуација после Скупштине. Рат две Партизанове струје полако јењава.

"И даље постоје напади на Партизан преко разних телевизијских станица, где се доводе у питање разни појединци. Ни не знам шта ти људи причају, али чујем да негативно говоре о Партизану. То мора да се оконча. Чудно је да неки од толике љубави према Партизану раде против интереса клуба. Чудно је и да представници других клубова, који су са нама у такмичењу, нападају нас. У исто време неко напада суђење и Партизан. Не можемо ми сада да нападамо Црвену звезду, Металац, Војводину... Може суђење, али ми није јасно да нападају Партизан без доказа. Потрено је стрпљење. Лично имам кондицију да издржим те нападе."

Омладинска школа?

"Ми више нећемо имати таленте у Школи који није Партизанов. Ми не можемо са спречимо да пунолетна особа има менаџера. На то не можемо да утичемо, али можемо да утичемо да трансфери буду решавани у интересу Партизана. Гледаћемо да максимално испоштујемо играча и да га заштитимо, јер имамо примере како су пролазили када су родитељи и менаџери одлучивали. То може да делује страшно штетно, уосталом имамо примере. Не смемо више да дођемо у ситуацију да нас неко уцењује."

У Партизану су сви играчи у његовом власништву, осим оних који су на позајмицама.

"У играчком погону не постоји играч који није 100 одсто у власништву Партизана. Имамо Марка Јанковића који је позајмљен од Олимпијакоса и сада ћемо рпичати о откупу уговора. Постоје фудбалери са клаузулама у уговор да рецимо могу да оду ако се појави понуда од два и по милиона, али то је нешто друго."

"Случај мајице"?

"Традиција у нашем народу да се оде на сахрану ако сте неког познавали и не очекује се да се то 'уновчи'. Нечасно је тако нешто мени приписивати. Само лопови мисле да је свако лопов. Нечасни мисле да и други раде нечасно. Овде нема говора о томе. Знамо како је дошло до мајици. Од навијача се очекује да подржавају свој клуб. Да уколико имају губитак једног истакнутог навијача то надокнаде својим присуством, уколико поштују оно што је чинио како навијач. Клубом управља Скупштина, Управни одбор и регуларни органи клуба, а не навијачи. Они су добродошли. То је таблоидност која је наметнута свим сверама друштва, па и спорту."

Вучелић је љут и на новинаре.

"Ово је врста новинарста које чињенице не занимају. Новинарство има једно правило: Чињенице су неприкосновене, коментар је слободан. То је светски тренд. Сада имамо инверзију новинарску где је коментар унапред смишљен и дат, а чињенице у небитне. Наручито у спорту", истиче некадашњи генерални директор РТС (1992-1995).



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар