Видео: Стивен Џерард одлази у пензију!

Стивен Џерард, један од најбољих везних играча Енглеске у овом веку, одлучио је да се пензионише.

Фудбал 24.11.2016 | 14:00
Видео: Стивен Џерард одлази у пензију!
Легендарни капитен Ливерпула, који је претходне сезоне наступао за ЛА Галакси, завршио је успешну каријеру у 37. години, преноси АФП.

Иако се спекулисало да ће се вратити на Острво и ту завршити са фудбалом, одлучио је да је крај и сада ће се посветити каријери менаџера.

„Објављујем да се повлачим из професионалног фудбала. Имао сам невероватну каријеру и захвалан сам на сваком тренутку“, рекао је Џерард.

Његов последњи потез био је једанаестерац који је дао у пенал серији полуфинала Запада МЛС лиге, а савладао је бившег ривала из Мерзисајда, некадашњег голмана Евертона Тима Хауарда.

‘Стиви Џи’ је 17 сезона провео је у Ливерпулу који је 12 година предводио као капитен, а на 710 утакмица постигао је 186 голова.

„Као тинејџер сам остварио дечачки сан да обучем чувени црвени дрес Ливерпула. Када сам дебитовао против Блекбурна у новембру 1998. године нисам ни замишљао шта ћу све постићи у наредних 18. Срећан сам што сам осетио толико невероватних момената у каријери – поносан сам на више од 700 утакмица за Ливерпул“.

Са ‘Редсима’ је био првак Европе 2005. године, освојио је још осам трофеја, али међу њима није Премијер лига. За репрезентацију је наступио 114 пута и постигао 21 гол.

„Поносан сам што сам имао улогу у помагању Ливерпулу да врати славу на ’Енфилд’, попут оне ноћи у Истанбулу. Желим да се захвалим свима у Ливерпулу, поносан сам што сам играо и био капитен толико година. Посебну захвалност упућујем Стиве Хајвеју, Дејву Шанону и Хјуу Меколију који су веровали у мене када сам почињао“.

Претходне две сезоне је наступао за Галакси за који је на 38 мечева постигао пет голова, а ни у САД није стигао до титуле шампиона.

Навијачи Ливерпула се надају да би могао да се врати у вољени клуб, који је тренутно међу кандидатима за титулу у Премијер лиги. Недавно је менаџер Јирген Клоп навео да је он увек добродошао у Ливерпул.

„Хвала невероватним навијачима Ливерпула, Енглеске и ЛА Галаксија на изузетној подршци. Ваша лојалност и подршка су ми значиле све на свету. Узбуђен сам због онога што носи будућност и осећам да могу још много да понудим фудбалу, у којем год облику то било. Узећу неко време како бих размотрио опције и ускоро ћу саопштењем објавити шта је следећи корак“, закључио је Џерард.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар