Бејл озбиљно повређен - паузира до Нове године!

Не само да Велшанин пропушта Ел Класико (3. децембра), већ и финале групе против Дортмунда и Светско клупско првенство! Шок у Реалу: Операција и 4 месеца паузе за Бејла!? Реал Мадрид изгубио је важног играча на дуг период и то у тренутку када следе веома, веома важни мечеви.

Фудбал 25.11.2016 | 10:00
Бејл озбиљно повређен - паузира до Нове године!
Повреда лигамената скочног зглоба Герета Бејла због које је напустио утакмицу Лиге шампиона у Лисабону против Спортинга у 58. минуту је озбиљнија и захтева мировање вероватно до краја 2016. године, пише мадридски Ас.

Тако ће сјајни Велшанин пропустити предстојећи Ел Класико са Барселоном (3. децембра), али и окршај са Дортмундом у последњем колу Лиге шампиона (7. децембра), као и Светско клупско првенство у Јапану (8.-18. децембра). 

Из Реала нису желели званично да објаве прогнозу колико ће паузирати Герет Бејл, али Астврди да ће Велшанин пропустити тренинге и утакмице у наредне три или четири недеље. Ово је нови ударац за Зинедина Зидана који има све мање нападачких опција јер је пре Бејла због повреде отпао и Алваро Мората.

Није месец дана. Није почетак 2017. Него, према последњим извештајима, операција и четири месеца мировања.

Испрва, мислило се да ће Реал Мадрид морати у Барселону, али и Осаку и Јокохаму без Гарета Бејла, а потом и на дерби прве фазе Лиге шампиона са Борусијом Дортмунд.

Касније у току дана појавила се још гора прогноза - повреда десног скочног зблога захтева операцију која је већ заказана, за 29. новембар у Лондону, а потом ће се крилни нападач шампиона Европе опорављати око четири месеца.

То, конкретно, значи да ће тренер Зинедин Зидан на 100 милиона евра плаћеног играча моћи да рачуна тек пред крај сезоне 2016/17, до када би много тога могло да буде одлучено.

Реал је у четвртак, два дана након што се Бејл повредио у Лисабону, саопштио да је операција неопходна због "трауматичне" повреде лигамената зглоба и да ће је обавити доктор Џејмс Калдер из "Краљ Едвард ВИ" болнице у Лондону, а да ће супервизију вршити Реалови лекари Хесус Олмо и Микел Арамбери.

Дијагноза је испрва гласила овако – сјајни велшки фудбалер због тешке повреде зглоба коју је задобио у уторак увече у Лисабону неће моћи да игра најмање до почетка 2017. године, а то значи да ће пропустити шест или седам мечева у четири такмичења, објавила је "Марка" у четвртак ујутру.

Бејл се повредио на утакмици Спортинг – Реал Мадрид (1:2) и одмах се видело да повреда зглоба није наивна, али је магнетна резонанца показала да се ради о тешком истегнућу лигамената због чега не би требало очекивати стрелца седам голова, уз четири асистенције ове сезоне, пре друге половине марта на терену.

Тешко је набројати мечеве које ће Бејл пропустити, али довољно је пописати само обавезе Реала до 1. јануара 2017. и биће јасно о каквом се хендикепу ради.

То конкретно значи да ће наредни "Ел класико", 3. децембра у Каталонији, али и ФИФА светско првенство за клубове у Јапану, протећи без једног од најбољих фудбалера света, који је играјући за Реал Мадрид од 2013. године до данас постигао 66 голова уз 50 асистенција.

Треба напоменути да званичног првака Европе тек очекује дерби прве фазе Лиге шампиона са Борусијом Дортмунд у којем би екипа Зинедина Зидана морала да нападне прво место у групи и тако избегне жреб из "другог шешира".

За разлику од шпанске "Марке", велшки портал "Wалес Онлине" донео је у старту још гору прогнозу и наве да је због "трауматичне" дислокације десног скочног зглоба неопходна операција, која би Бејла (27) могла да одвоји од терена неколико месеци.

То је касније потврђено и у шпанским медијима.

Бејлу је ово девета повреда од доласка у Мадрид за око 100 милиона евра, колико је зарадио Тотенхем. Он је до сада пропустио 25 утакмица због повреда, мада се у тај збир не уносе мечеви које Бејл није играо или није почео током периода повратка у форму.

Зиданов састав је први у Примери са 30 бодова, четири више од браниоца трофеја, Барселоне, док у Лиги шампиона заузима друго место у Групи Ф са два бода мање од Дортмунда.

Распоред:

26. 11. Реал Мадрид – Спортинг Хихон (Ла Лига)

30. 11. Реал Мадрид – Леонеса (Куп краља)

03. 12. Барселона – Реал Мадрид (Ла Лига)

07. 12. Реал Мадрид – Борусија Дортмунд (Лига шампиона)

10. 12. Реал Мадрид – Депортиво Ла Коруња (Ла Лига)

15. 12. полуфинале ФИФА светског првенства клубова

18. 12. финале ФИФА светског првенства клубова*

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар